Meeloop -en doemiddagen

Zit jij in groep 8? Kom dan kennismaken tijdens een van onze meeloop- en doemiddagen. Vanaf november organiseren we verschillende middagen. De tijden zijn van 14.00 uur tot ongeveer 16.00 uur. Bekijk welke middag jouw aanspreekt en meld je aan via de link onderaan deze pagina, zodat wij weten dat jij erbij bent. Je mag je uiteraard voor meerdere middagen aanmelden.

Doemiddag:
Woensdag 13 december 2023 | locatie Raamsdonksveer 
Heb jij interesse om een keertje mee te lopen op één van onze vmbo afdelingen? Dat doe je bij onze doemiddag. Je komt in een klasje en gaat dan enkele kleine lesjes meedraaien op onze school. Deze doemiddag is al aanstaande woensdag, dus aanmelden via de link gaat niet meer. Maar als je een mailtje stuurt naar ileijs@dongemondcollege.nl dan zien we je graag woensdag!


Wetenschapsmiddag:
Woensdag 17 januari 2024 | locatie Raamsdonksveer | havo-vwo

Op vwo en havo hebben wij het Technasium. Voor kinderen die een middag kennis willen maken met het Technasium en zogeheten bètavakken als natuurkunde en scheikunde is er de wetenschapsmiddag. Werken met tekenprogramma’s, proefjes doen in het natuurkundelaboratorium, leren over elektriciteit, we zien je graag.


Praktische en technologische middag:
Woensdag  7 februari 2024 | locatie Made
Woensdag 13 maart 2024 | locatie Raamsdonksveer

Tijdens deze middag ga je meer aan de slag met je handen, loop je even over de praktijkafdelingen en neem je uiteindelijk ook nog iets mee naar huis. De technologische middag is vooral bedoeld voor de leerlingen die richting vmbo gt/ havo gaan en de praktische middag is voor de leerlingen die naar basis of kader gaan. Ben je al nieuwsgierig? Kom dan op naar deze praktische en technologische middag.


Kunst- en mythologiemiddag
:
Woensdag 6 maart 2024 | locatie Raamsdonksveer | havo-vwo
Mythologie gaat over Oud-Griekse mythen en sagen. Dit zijn verhalen over goden, halfgoden en het contact tussen goden en mensen. En de verhalen waren vaak spannend en herken je nu nog aan uitdrukkingen. Wat zijn muzen? Wat is een Achilleshiel? Die verhalen ga je op kunstzinnige manier vormgeven door te tekenen, te plakken.

Schrijf je hier in voor deze leuke middagen, waarin jij je al even leerling van het Dongemond college voelt.

Aanmelden voor meeloop- doemiddagen locatie Made
Aanmelden voor meeloop- en doemiddagen locatie Raamsdonksveer

Doe-Klas

Leer jij door dingen te doen? Ben je dus meer praktisch ingesteld? Dan is de Doe-Klas leuk voor jou. Tijdens de Doe-Klas maak je kennis met beroepsgerichte vakken op het Dongemond college. Zo ben je drie ochtenden in Raamsdonksveer bij ‘Bouw, Wonen en Interieur’ en bij ‘Productie, Installeren en Energie’ bezig. In Made ga je actief aan de slag bij ‘Zorg en Welzijn’ en ‘Economie en Ondernemen’.

Bedrijvenbezoek
Behalve een voorproefje van een school waarin beroepsgerichte vakken gegeven worden, ga je ook op zes woensdagochtenden in de praktijk op bezoek bij bedrijven die zich richten op de beroepsrichtingen waarmee je kennis hebt gemaakt.

Meer informatie
De DoeKlas is een initiatief van de besturen van de basisscholen van het SKOD (Stichting Katholiek Onderwijs Drimmelen), de stichting Uniek en het bestuur van Dongemond college en is bedoeld voor leerlingen uit groep 8. Het Dongemond college ontvangt van elk van de betrokken basisscholen één leerling gedurende een aantal woensdagochtenden verspreid over het schooljaar. Deze leerlingen maken in blokken van drie kennis met de beroepsgerichte vakken op het Dongemond college. Aanmelden verloopt via de basisschool van uw kind. Mocht u meer inhoudelijke informatie wensen, dan kunt u contact opnemen met de heer J. van Laak (teamleider vmbo basis-kader).

8+ klas

Heb jij meer uitdaging nodig? Zin in wat moeilijkere opgaves? Dan is de  8+ klas misschien iets voor jou. Zit je in de 8+klas, dan kom je zestien woensdagochtenden van 8.45 uur tot 12.00 uur naar het Dongemond college. In deze klas worden verschillende lessen gegeven. Tijdens deze ochtenden krijg je les in onder meer talen, creatieve vakken en exacte vakken zoals wiskunde. De 8+ klas heeft een eigen mentor. Als je voor de 8+ klas in aanmerking komt, word je op de basisschool door je leerkracht uitgekozen om mee te mogen doen. In april kunnen leerlingen aangemeld worden voor de 8+ klas.


Informatie-uurtje voor ouders

De 8+klas is bedoeld voor meerbegaafde of hoogbegaafde leerlingen van groep 8. De 8+klas is een initiatief van het Dongemond college, het SKOD (Stichting Katholiek Onderwijs Drimmelen) en Stichting Uniek. In september krijgen de ouders van de geselecteerde leerlingen een nieuwsbrief met daarin alle informatie die nodig is voor hun kind om aan de 8+ klas te beginnen. Daarnaast krijgen zij een uitnodiging voor een informatie-uurtje, waarin zij kunnen kennis maken met de 8+ klas mentor.
 
Voor meer inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met:
 
Mevrouw P. van der Leeuw (coördinatie Dongemond college Made)
pvdleeuw@dongemondcollege.nl

Mevrouw S. Donkers (coördinatie Dongemond college Raamsdonksveer)
sdonkers@dongemondcollege.nl

 

Activiteiten van deze week

Bekijk volledige agenda
10