Meeloop en doe-middagen

Kom kennismaken met het Dongemond college, tijdens onze speciale middagen voor leerlingen uit groep 8. In 2023 staan er nog een aantal op de agenda. De middagen hebben verschillende thema’s en zijn van 14.00 uur tot ongeveer 16.00 uur. We vragen je om jezelf aan te melden, gebruik hiervoor de link die onder de omschrijvingen van alle middagen staat. Zien we je dan?

 

Praktische en technologische middag locatie Raamsdonksveer
Tijdens deze middag ga je meer aan de slag met je handen, loop je even over de praktijkafdelingen en neem je uiteindelijk ook nog iets mee naar huis. De technologische middag is vooral bedoeld voor de leerlingen die richting vmbo gt/tl of havo/vmbo gaan en de praktische middag is voor de leerlingen die naar basis of kader gaan. Ben je al nieuwsgierig? Kom dan naar deze praktische en technologische middag.

      • Woensdag 1 maart| locatie Raamsdonksveer | Graag uiterlijk aanmelden op 22 februari via de link.

Kunst- en mythologiemiddag locatie Raamsdonksveer
Geïnteresseerd in Oudgriekse mythen en sagen? Weet jij wat muzen zijn? Ooit wel eens gehoord van een Achilleshiel? Mythologie gaat over Oudgriekse mythen en sagen. Dit zijn verhalen over goden, halfgoden en het contact tussen goden en mensen. Die verhalen ga je op kunstzinnige manier vormgeven door te tekenen en te plakken. Kom je op woensdag 1 februari 2023? Ben je nog niet aangemeld, maar wil je er toch nog graag bij zijn? Stuur dan een e-mail naar Suzanne Donkers: sdonkers@dongemondcollege.nl.


Klik hier om je aan te melden voor een van deze meeloop en doe-middagen!

Doe-Klas

Leer jij door dingen te doen? Ben je dus meer praktisch ingesteld? Dan is de Doe-Klas leuk voor jou. Tijdens de Doe-Klas maak je kennis met beroepsgerichte vakken op het Dongemond college. Zo ben je drie ochtenden in Raamsdonksveer bij ‘Bouw, Wonen en Interieur’ en bij ‘Productie, Installeren en Energie’ bezig. In Made ga je actief aan de slag bij ‘Zorg en Welzijn’ en ‘Economie en Ondernemen’.

Bedrijvenbezoek
Behalve een voorproefje van een school waarin beroepsgerichte vakken gegeven worden, ga je ook op zes woensdagochtenden in de praktijk op bezoek bij bedrijven die zich richten op de beroepsrichtingen waarmee je kennis hebt gemaakt.

Meer informatie
De DoeKlas is een initiatief van de besturen van de basisscholen van het SKOD (Stichting Katholiek Onderwijs Drimmelen), de stichting Uniek en het bestuur van Dongemond college en is bedoeld voor leerlingen uit groep 8. Het Dongemond college ontvangt van elk van de betrokken basisscholen één leerling gedurende een aantal woensdagochtenden verspreid over het schooljaar. Deze leerlingen maken in blokken van drie kennis met de beroepsgerichte vakken op het Dongemond college.
Aanmelden verloopt via de basisschool van uw kind.

8+klas

Heb jij meer uitdaging nodig? Zin in wat moeilijkere opgaves? Dan is de  8+ klas misschien iets voor jou. Zit je in de 8+klas, dan kom je zestien woensdagochtenden van 8.45 uur tot 12.00 uur naar het Dongemond college. In deze klas worden verschillende lessen gegeven. Tijdens deze ochtenden krijg je les in onder meer talen, creatieve vakken en exacte vakken zoals wiskunde. De 8+ klas heeft een eigen mentor. Als je voor de 8+ klas in aanmerking komt, word je op de basisschool door je leerkracht uitgekozen om mee te mogen doen. In april kunnen leerlingen aangemeld worden voor de 8+ klas.

Informatie-uurtje voor ouders

De 8+klas is bedoeld voor meerbegaafde of hoogbegaafde leerlingen van groep 8. De 8+klas is een initiatief van het Dongemond college, het SKOD (Stichting Katholiek Onderwijs Drimmelen) en Stichting Uniek. In september krijgen de ouders van de geselecteerde leerlingen een nieuwsbrief met daarin alle informatie die nodig is voor hun zoon/dochter om aan de 8+ klas te beginnen. Daarnaast krijgen zij een uitnodiging voor een informatie-uurtje, waarin zij kunnen kennis maken met de 8+ klas mentor.

Contactgegevens 

Mevrouw P. van Dongen (coördinatie Dongemond college Made)
pvandongen@dongemondcollege.nl

Mevrouw K. van Ostaayen (coördinatie Dongemond college Raamsdonksveer)
kvanostaayen@dongemondcollege.nl

 

Activiteiten van deze week

Bekijk volledige agenda
7