Doe-middagen

Natuurlijk kun je ook een keertje meelopen als je daar interesse in hebt. Dat doe je bij onze doe-middagen. Je komt dan in een klasje en gaat dan enkele kleine lesjes meedraaien op onze school. Je voelt je even leerling van het Dongemond college.

In verband met de geldende COVID-19 maatregelen mogen wij op dit moment geen leerlingen ontvangen. We hopen voor uw zoon/dochter nog een leuke doe-middag te kunnen organiseren. Wanneer het mogelijk is om onze doe-middagen op een ander moment te organiseren, zullen we ons bij u melden middels een mail.

Meelopen

Wetenschapsmiddag

Tijdens deze wetenschapsmiddag gaan we aan de slag met een uitdagende opdracht waarbij jullie wiskunde, natuurkunde en het Technasium nodig hebben. Kortom een leerzame en gezellige middag! De middag is bedoeld voor kinderen met een vwo of vwo/havo advies.

In verband met de geldende COVID-19 maatregelen mogen wij op dit moment geen leerlingen ontvangen. We hopen voor uw zoon/dochter nog een leuke wetenschapsmiddag te kunnen organiseren. Wanneer het mogelijk is om deze op een ander moment te organiseren, zal dat op de site te lezen zijn.

 

 

Heb je zin om al aan de slag te gaan? Leer je door het te doen of juist beter door het te lezen? Denk dan eens aan de DoeKlas of de 8+klas!

Doe Klas
Leer jij door dingen te doen? Ben je dus meer praktisch ingesteld? Dan is de DoeKlas leuk voor jou. Tijdens de DoeKlas maak je kennis met beroepsgerichte vakken op het Dongemond college. Zo ben je drie ochtenden in Raamsdonksveer bij ‘Bouw, Wonen en Interieur’ en bij ‘Productie, Installeren en Energie’ bezig. In Made ga je actief aan de slag bij ‘Zorg en Welzijn’ en ‘Economie en Ondernemen’.

Bedrijvenbezoek
Behalve een voorproefje van een school waarin beroepsgerichte vakken gegeven worden, ga je ook op zes woensdagochtenden in de praktijk op bezoek bij bedrijven die zich richten op de beroepsrichtingen waarmee je kennis hebt gemaakt.

Meer informatie
De DoeKlas is een initiatief van de besturen van de basisscholen van het SKOD (Stichting Katholiek Onderwijs Drimmelen), de stichting Uniek en het bestuur van Dongemond college en is bedoeld voor leerlingen uit groep 8. Het Dongemond college ontvangt van elk van de betrokken basisscholen één leerling gedurende een aantal woensdagochtenden verspreid over het schooljaar. Deze leerlingen maken in blokken van drie kennis met de beroepsgerichte vakken op het Dongemond college.
Aanmelden verloopt via de basisschool van uw kind.

8+klas

Heb jij meer uitdaging nodig? Zin in wat moeilijkere opgaves? Dan is de  8+ klas misschien iets voor jou. Zit je in de 8+klas, dan kom je zestien woensdagochtenden van 8.45 uur tot 12.00 uur naar het Dongemond college. In deze klas worden verschillende lessen gegeven. Tijdens deze ochtenden krijg je les in onder meer talen, creatieve vakken en exacte vakken zoals wiskunde. De 8+ klas heeft een eigen mentor. Als je voor de 8+ klas in aanmerking komt, word je op de basisschool door je leerkracht uitgekozen om mee te mogen doen. In april kunnen leerlingen aangemeld worden voor de 8+ klas.

Informatie-uurtje voor ouders

De 8+klas is bedoeld voor meerbegaafde of hoogbegaafde leerlingen van groep 8. De 8+klas is een initiatief van het Dongemond college, het SKOD (Stichting Katholiek Onderwijs Drimmelen) en Stichting Uniek. In september krijgen de ouders van de geselecteerde leerlingen een nieuwsbrief met daarin alle informatie die nodig is voor hun zoon/dochter om aan de 8+ klas te beginnen. Daarnaast krijgen zij een uitnodiging voor een informatie-uurtje, waarin zij kunnen kennis maken met de 8+ klas mentor.

Contactgegevens 

Mevrouw M. Holtslag (coördinatie Dongemond college Made)
mholtslag@dongemondcollege.nl

Mevrouw K. van Ostaayen (coördinatie Dongemond college Raamsdonksveer)
kvanostaayen@dongemondcollege.nl

 

Activiteiten van deze week

Bekijk volledige agenda
6