Welkom groep 7 / 8-er!

Wat leuk dat je een kijkje neemt op de website van het Dongemond college! Je bent je dus alvast aan het voorbereiden op de keuze die je binnenkort of volgend jaar moet gaan maken. Het is een belangrijke keuze, want op deze school zit je minimaal vier jaar (vmbo) en misschien wel vijf (havo) of zelfs zes (vwo) jaar.

De eerste maanden

Als je van de basisschool naar de middelbare school gaat, verandert er heel wat. Zo krijg je verschillende vakken met ieder hun eigen leraar en je hebt les in verschillende lokalen in plaats van één vast lokaal zoals je nu gewend bent. Wij heten je graag van harte welkom op het Dongemond college! Ja, het is spannend, maar wij helpen je. We starten, nog voor de zomervakantie, met een kennismaking op onze school. Je ziet bij wie je in de klas komt en wie je mentor is (de persoon die jou en je klas het hele schooljaar begeleidt). Na de zomervakantie krijg je een introductie. Tijdens de introductie doen we spelletjes en opdrachten. Je leert je klasgenoten en je mentor dan heel snel goed kennen!

 

We staan altijd voor je klaar

Het eerste jaar op onze school kom je in een klas die het best bij je past en bij wat je kunt. Aan jouw basisschool vragen we altijd om advies. In welke klas je wordt geplaatst, hangt dus af van dat advies. Je komt in elk geval met leerlingen in de klas die op hetzelfde niveau werken als jij. Natuurlijk mag je ook aangeven met welke vrienden en vriendinnen je in de klas wilt zitten.

Heb jij er ook al zin in?

Brugklasfolder

Download hier de nieuwe brugklasfolder 2023-2024.

Activiteiten van deze week

Bekijk volledige agenda
2