Zelftesten

22 april 2021 Dongemond

Het coronavirus heeft grote gevolgen voor iedereen. We doen er alles aan om de school op een veilige manier open te houden. Daarom gelden er op school strenge maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.
Vanaf maandag 17 mei gaan wij gebruik maken van zelftesten voor het coronavirus. Wij gaan deze testen gratis aanbieden voor leerlingen en medewerkers van de school. Het gebruik van de zelftest is extra naast alle maatregelen die al gelden op school, zoals handen wassen, afstand houden en het gebruik van mondkapjes. Meedoen aan een zelftest is altijd vrijwillig.

Waarom testen?
De zelftest is een test om snel te zien of iemand besmet is met het coronavirus. Met de zelftest kunnen leerlingen en medewerkers zichzelf testen. Zo kunnen we een uitbraak van het coronavirus op school voorkomen of beperken.
Conform het standpunt van de VO-raad willen we de test inzetten voor zowel medewerkers als leerlingen:

1. Preventief testen bij medewerkers
Medewerkers mogen zichzelf 2 keer per week testen en kunnen dat thuis doen.

2. Risicogericht testen bij medewerkers en leerlingen
Wanneer een besmetting op school bekend is, kan risicogericht worden getest. Deze risicogerichte testen zijn alleen voor diegenen die tot de groep “overige contacten” behoren. Je bent dan dus wel in dezelfde ruimte (b.v. klaslokaal) geweest maar hebt geen nauw contact gehad met de besmette leerling of medewerker. Leerlingen en medewerkers die nauw contact hebben gehad met de besmette persoon worden altijd verzocht om zich direct bij de GGD te laten testen.

 

Ouders van leerlingen ontvangen op korte termijn een brief met verdere uitleg over de zelftesten.

 

College van bestuur

Geert Steenbakkers

 

Activiteiten van deze week

Bekijk volledige agenda
7