Update Corona versoepelingen vanaf 27 september

21 september 2021 Dongemond

Verdere versoepelingen in het onderwijs vanaf maandag 27 september

Op basis van informatie uit de laatste persconferentie over Corona leest u hieronder op welke manier onze school vorm en inhoud aan geeft aan de wijzigingen.

 Wat moet nog wel?

De basisregels (met name handen wassen, geen handen schudden, hoesten/niezen in de elleboog) blijven van kracht. Voor personen die immuun zijn en corona gerelateerde klachten hebben geldt nog altijd dat zij zich laten testen bij de GGD. Mocht een leerling positief getest zijn op corona, vragen we de ouders om dit zo spoedig mogelijk ook op school te melden. Dit kan bij de mentor of de teamleider. De GGD zal het bron- en contactonderzoek uitvoeren en aangeven of er anderen zijn die in quarantaine moeten gaan. Zij moeten ook in quarantaine als ze in nauw contact zijn geweest met iemand die besmet is met het virus. Dit hoeft niet niet als een medewerker of leerling: 14 dagen of langer geleden een tweede prik heeft ontvangen van BioNTech/Pfizer, Moderna of AstraZeneca; of 14 dagen of langer geleden een prik heeft ontvangen van één van deze vaccins en corona heeft gehad; of 28 dagen of langer geleden een Janssen-vaccinatie heeft ontvangen; of minder dan 6 maanden geleden corona heeft gehad.

Wat zijn de versoepelingen?

De belangrijkste versoepelingen die op onze school op 27 september ingaan zijn:

  • leerlingen en medewerkers zijn niet meer verplicht een mondkapje te dragen, het mag echter wel als een leerling of medewerker daar behoefte aan heeft;
  • de verplichte anderhalve meter afstand tussen leerlingen en medewerkers, en medewerkers onderling komt te vervallen;
  • de kluisjes kunnen op alle locaties weer worden gebruikt;
  • de verplichte looproutes vervallen;
  • de algemene ouderavonden kunnen doorgaan (wel met 1 ouder per leerling en in grote ruimtes);
  • de stages kunnen weer doorgaan en excursies worden weer georganiseerd;

Wat adviseren wij ?

We adviseren zowel leerlingen als medewerkers om twee keer per week preventief een zelftest af te nemen. Het gebruik van zelftesten was en is nog altijd vrijwillig en de testen worden net als vorig jaar door de school gratis ter beschikking gesteld. Wel gaan we de verspreiding van zelftesten onder leerlingen en medewerkers anders regelen. Ze worden niet langer klassikaal verspreid. Al vanaf 15 september kan een leerling of medewerker bij de conciërgeloge (Made en vmbo) of de receptie (h/v) wekelijks twee zelftesten ophalen.

Binnenkort hoort u meer over de wijze waarop wij de MBO stagemarkt willen organiseren en de wijze waarop we omgaan met de werkweken die 2022  gepland zijn. Mocht de situatie erom vragen dan ontvangt u  van de afdeling extra informatie.

Directie en bestuur

 

Corona blijft nog altijd ieders aandacht vragen en zoals vorig schooljaar volgt onze school het protocol dat is vastgesteld voor het voortgezet onderwijs. Dit protocol kunt u hier downloaden.

 

Activiteiten van deze week

Bekijk volledige agenda
7