Onderwijsaanbod
De unit vmbo vind je op de locatie Raamsdonksveer. De brugklassen vmbo Basis, vmbo Breed en havo/vmbo stromen hier het Dongemond college in. In leerjaar 2 wordt door de decaan, ICL-er en docenten een keuzeproces begeleid waardoor de leerling samen met zijn ouders op het einde van leerjaar 2 een goede keuze kan maken voor de verschillende sectoren en leerwegen. Alle leerlingen die kiezen voor Techniek en Economie in de basisberoepsgerichte en kaderberoepsgerichte leerwegen blijven in Raamsdonksveer. De leerlingen die kiezen voor de sector Zorg en Welzijn gaan voor klas 3 en 4 naar Made. Daarnaast kunnen alle leerlingen in de gemengde en theoretische leerweg voor alle sectoren in Raamsdonksveer blijven. 

De unit vmbo biedt alle mogelijke leerwegen:
 • Theoretisch
 • Gemengde
 • Kaderberoepsgerichte
 • Basisberoepsgerichte
In de sector Economie biedt de unit vmbo het profiel:
 • Economie en Ondernemen en in de gemengd/theoretische leerweg Economie en Ondernemen.
  De combinatie van een flinke brok theorie en praktijkopdrachten binnen de school (etaleren, etalageschrift, ontwerpen, het voeren van verkoopgesprekken, het leren omgaan met elektronische en digitale kasregisters, enzovoort) is voor veel jongens en meisjes de ideale voorbereiding op een baan binnen de commerciële dienstverlening. De theorie is gekoppeld aan praktijksituaties.

In de sector Techniek biedt de unit vmbo het profielen: 
 • Produceren, Installeren, Energie
  Op het Dongemond krijg je een brede basis van dit vak aangeboden. In deze opleiding krijg je te maken met allerlei onderdelen van de elektrotechniek. Denk bijvoorbeeld aan huisinstallaties, fabrieksinstallaties en installaties voor telecommunicatie. De opleiding is sterk praktijkgericht: je moet zelfstandig werken en zelfontdekkend leren in een zogeheten E-huis. Dit laatste is een nagebouwd huis waarin je werkt. Ook krijg je kennis van gereedschappen en materialen en leer je tekeningen maken en lezen.

Bouw, Wonen, Interieur (BWI)
 • Vanaf klas 3 vmbo biedt BWI veel mogelijkheden voor later. Een toekomst met veel mogelijkheden voor werk in de bouw-, hout- en afbouwsector. Zo kan je na het volgen van de opleiding bijvoorbeeld aan de slag als timmerman, metselaar, meubelmaker of schilder. Tijdens de opleiding werk je niet alleen met je handen, maar kun je ook kiezen voor de creatieve kant van design en ontwikkeling of juist de zakelijke kant als accountmanager of zelfstandig ondernemer. Wat je zelf tekent en ontwerpt, ga je in de praktijk ook maken. Van kozijn tot gestoffeerde stoel en van metselwerk tot behang!

Htl-leerroute
Op het Dongemond college kun je binnen het vmbo na de brugklas een nieuwe leerroute kiezen: de havo theoretische leerroute (htl-leerroute). Deze route duurt zes jaar, maar dan heb je ook twee diploma’s op zak: een vmbo-tl-diploma en een havodiploma. 


Unit MADE
Kempsstraat 15
4921 TB Made
Tel. 0162 683125 | Fax. 0162 687486

Postadres
Postbus 124
4940 AC Raamsdonksveer
Unit HAVO-VWO
Collegeweg 1
4942 VC Raamsdonksveer
Tel. 0162 513469 | Fax. 0162 515005

Bankrelatie:
IBAN: NL33 RABO 0115698442
Unit VMBO
Collegeweg 1
4942 VC Raamsdonksveer
Tel. 0162 513469 | Fax. 0162 515005

© 2014 Dongemond College | Alle rechten voorbehouden