Ouders

Het Technasium is interessant voor leerlingen met een onderzoekende en creatieve instelling die interesse hebben in de wereld van natuur en techniek. Centraal binnen het Technasium staat het vak onderzoek en ontwerpen (o&o). Leerlingen werken met twee of drie klasgenoten aan vier projectopdrachten per jaar. Hij/zij verricht een onderzoek, maakt een analyse, kiest uit alternatieve onderwerpen, stelt een beroepsprofiel op en geeft een afsluitende presentatie. Elke opdracht is een combinatie van denken en doen en duurt acht schoolweken, vijf lesuren per week. De projectopdrachten komen vanuit het bedrijfsleven en zijn gekoppeld aan beroepen.


Denken en doen
Als een leerling voor het Technasium kiest, leert deze zijn/haar kennis meteen in de praktijk toe te passen. Zo weet de leerling waarvoor geleerd wordt. Hartstikke leuk en handig, de leerling moet behoorlijk actief zijn, graag willen weten hoe iets werkt of in elkaar zit en het leuk vinden om met cijfers te werken.

Drie Technasium-leerlingen ( 5 vwo) maakten in opdracht van het Dongemond college dit filmpje over het Technasium.

Ontwikkelen van competenties  
De leerling die voor het Technasium kiest, leert naast een flinke dosis kennis zijn/haar fantasie te gebruiken bij het vinden van oplossingen, door te zetten en te werken volgens een planning. Zo wordt de leerling als hij/zij naar het hbo of naar de universiteit gaat niet in het diepe gegooid.

Locaties
Het Technasium van het Dongemond college wordt zowel op de unit Made als unit havo/vwo in Raamsdonksveer aangeboden. Na havo 3 en vwo 2 krijgt de leerlijn van de Technasium-leerlingen in Made een vervolg aan de havo/vwo-unit in Raamsdonksveer. 

Voordelen  

Wat zijn de belangrijkste voordelen voor het volgen van het Technasium:  

1. Extra entreebewijs 
Leerlingen die het Technasium hebben gevolgd krijgen naast hun havo- of vwo-diploma een, door het ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschappen, erkend Technasiumcertificaat. Het Technasiumcertificaat is dus een extra entreebewijs voor het vervolgonderwijs.
2. Gemakkelijker instappen bij het vervolgonderwijs 
De manier van werken met projecten bij onderzoek en ontwerpen is gebaseerd op de methoden van het hoger en wetenschappelijk onderwijs.
3. Betere studiekeuze 
Leerlingen komen in de projecten van het vak onderzoek & ontwerpen in contact met de verschillende studiemogelijkheden en zij leren de bètawerelden kennen. Hierdoor kunnen zij aan het einde van het Technasium een beter en bewustere studiekeuze maken.  

Ben je leerling? Klik dan hier.
Wilt u als bedrijf meer weten over het Technasium? Dan leest u er hier meer over.
Unit MADE
Kempsstraat 15
4921 TB Made
Tel. 0162 683125 | Fax. 0162 687486

Postadres
Postbus 124
4940 AC Raamsdonksveer
Unit HAVO-VWO
Collegeweg 1
4942 VC Raamsdonksveer
Tel. 0162 513469 | Fax. 0162 515005

Bankrelatie:
IBAN: NL33 RABO 0115698442
Unit VMBO
Collegeweg 1
4942 VC Raamsdonksveer
Tel. 0162 513469 | Fax. 0162 515005

© 2014 Dongemond College | Alle rechten voorbehouden