U bent hier:   RaamsdonksveerHAVOVWO > Home h/v
  |  Inloggen

Article Details

Informatie Coronacrisis
Bericht geplaatst op: 23-4-2020Zoals u dinsdagavond ongetwijfeld tijdens de persconferentie van het kabinet heeft gehoord, gaat het basisonderwijs na de meivakantie weer gedeeltelijk open en moet het Dongemond college, als VO-school, nog even wachten tot 1 juni. In mei maakt het kabinet definitief bekend of de schoolgebouwen in het voortgezet onderwijs vanaf 1 juni weer open kunnen. Dat zal dan met het anderhalve-meter-regime zijn.

Tot die tijd blijven we dus onderwijs op afstand verzorgen, met de bekende uitzonderingen voor kwetsbare leerlingen, leerlingen van ouders in vitale beroepen en het eventueel afnemen van schoolexamens. Het is zaak dat we binnen het bestaande regime zo goed mogelijk een onderwijsprogramma voor alle leerlingen blijven verzorgen via ZOOM. Belangrijk daarbij is dat er structureel contact is met alle leerlingen, zodat zij allemaal bij school aangehaakt blijven. Dit vraagt een voortgezette inspanning van ons allemaal maar met name van de docenten, de leerlingen en hun ouders/verzorgers. De school blijft geopend vanaf 4 mei van 8-13 uur en bij alle activiteiten worden de richtlijnen van het RIVM gehanteerd. De school is in deze periode telefonisch bereikbaar. Mochten er bijzondere activiteiten na 13 uur gepland worden dan blijft de school daarvoor uiteraard open.
We blijven tenminste tot 1 juni werken met een 45-minutenrooster en het afstandsonderwijs met ZOOM en willen, als dat mogelijk blijkt na 1 juni, het schooljaar afsluiten met een toets voor ieder vak. Deze toets handelt over de kernzaken van het vak vanaf maart 2020. Het is dus van groot belang dat de leerling zijn/haar best blijft doen bij het onderwijs op afstand. Hoe deze toetsen gaan plaatsvinden hangt natuurlijk af van de maatregelen die na 1 juni gelden.

Na de meivakantie ontvangen ouders en leerlingen nadere informatie via de unit over de wijze waarop we het onderwijs, de toetsing, de informatie-avonden, diploma-uitreikingen etc. gaan vormgeven.

Namens het crisisteam,

Drs. G.A.A.M. Steenbakkers
Voorzitter college van bestuu
r


Terug