U bent hier:   RaamsdonksveerHAVOVWO > Home h/v
  |  Inloggen

Article Details

Planning update
Bericht geplaatst op: 15-4-2020Planning examenleerlingen; herkansingen en resultaatverbetering

Op dinsdagavond 14 april heeft onze medezeggenschapraad ingestemd met de plannen die we hadden voor de afronding van het schooljaar voor onze examenleerlingen.


Dit betekent dat onze examenleerlingen vanaf 7 mei (havo/vwo) en 8 mei (vmbo en Made) kunnen deelnemen aan een herkansing voor een schoolexamen uit de laatste examenperiode. Dit is een normale reguliere herkansing waar iedere leerling recht op heeft. Vanaf 18 mei tot uiterlijk 2 juni krijgt iedere leerling nog één extra kans. Hij of zij mag zich opgeven voor een herkansing  voor één vak en een keuze maken welke daartoe aangemerkte toets van het laatste examenjaar hij of zij wil herkansen. Als dit achter de rug is dan worden de resultaten van de SE’s bepaald volgens het programma van toetsing en afsluiting.

Op basis daarvan is dan duidelijk welke leerlingen geslaagd en welke leerlingen niet geslaagd zijn. Iedere leerling krijgt deze uitslag formeel op 4 juni.

Na 4 juni mogen ALLE leerlingen  deelnemen aan twee resultaatverbeteringstoetsen (een leerling vmbo-basis en vmbo-kader mag daarnaast ook nog deelnemen aan een beroepsgericht profielvak).

Als de uitslag van die resultaatverbetering bekend is dan hebben ook de leerlingen die hebben deelgenomen aan deze toetsen de definitieve eindcijfers. Wanneer en op welke wijze wij de diploma-uitreikingen vormgeven wordt pas later bekend gemaakt en hangt af van de maatregelen die het kabinet neemt. Uiteraard ontvangen de ouders en leerlingen via onze interne nieuwsbrief en via de mail meer uitleg hierover. Wij wensen alle examenleerlingen succes de komende periode.    

  

Planning voor de niet-examenleerlingen

Het crisisteam neemt na 21 april een besluit over de wijze waarop we omgaan met het vervolg van de schoolloopbaan voor de niet-examenleerlingen. Veel hangt af van het besluit dat het kabinet op 21 april neemt ten aanzien van de openstelling van scholen. Momenteel is er overleg tussen een groot aantal scholen over de verschillende mogelijkheden. De keuze die wij als school maken, leggen wij uiteraard voor aan onze medezeggenschapsraad. Zeker is wel dat ieder besluit impact zal hebben op de inrichting en uitvoering van het onderwijs in schooljaar 2020-2021. Wij begrijpen dat iedereen graag duidelijkheid wil en wij hopen die direct na de meivakantie te kunnen geven.


Namens het crisisteam,

Geert Steenbakkers


Meivakantie en start onderwijs

Wij wensen alle ouders en leerlingen, binnen de mogelijkheden die er zijn, een fijne vakantieperiode. Tijdens de vakantie ontvangt u een extra bericht over het vormgeven van het onderwijs na de meivakantie. Gaan we door met onderwijs op afstand? Gaan de scholen open of wordt het een combinatie?  Dat weten we na 21 april.

 


Terug