U bent hier:   RaamsdonksveerHAVOVWO > Home h/v
  |  Inloggen

Article Details

Nederlandse Wiskunde Olympiade
Bericht geplaatst op: 18-6-2018De Nederlandse Wiskunde Olympiade (NWO) is een wiskundewedstrijd voor middelbare scholieren die jaarlijks in Nederland wordt georganiseerd. De NWO bestaat uit twee rondes en een finale, gevolgd door een trainingsprogramma. Daarna wordt er een selectie van zes leerlingen gemaakt voor de Internationale Wiskunde Olympiade.

De eerste ronde vindt plaats op de eigen school. Deze is bedoeld voor middelbare scholieren in de bovenbouw, maar deelname door onderbouwers is ook mogelijk. De leerlingen die wiskunde D volgen hebben aan deze wedstijd meegedaan. Ook leerlingen die het leuk vinden om hieraan mee te doen konden zich hiervoor opgeven. De eerste ronde bestaat uit een multiple choice-gedeelte van acht vragen en een open gedeelte van 4 vragen. De meerkeuzevragen leveren 2 punten op voor een goed antwoord en de open vragen vijf punten. De uitwerking is niet van belang. 

Tweede ronde
De 1000 'beste' van heel Nederland van de eerste ronde gaan door naar de tweede ronde. Er waren drie leerlingen door van het Dongemond college, te weten: Kees Schellekens (A4), Lars ten Hacken (A4) en Femke Voogt (A3)
Deze drie leerlingen mochten naar de universiteit van Tilburg voor de tweede ronde. Deze ronde bestaat uit 5 open vragen, voor elk goed antwoord worden vier punten toegekend. Daarnaast zijn er nog twee open vragen waar ook de hele uitwerking meetelt, voor een goed antwoord worden maximaal 10 punten toegekend.

Zo'n 130 leerlingen die het beste hebben gepresteerd bij de tweede ronde worden uitgenodigd voor de finale. Wij zijn super trots want, Femke en Kees zijn door naar de finale.
Wij houden jullie op de hoogte van de resultaten! 


Terug

Er is een fout opgetreden. Error: Unable to load the Article Details page.