U bent hier:   RaamsdonksveerHAVOVWO > Home h/v
  |  Inloggen

Article Details

Politieke dag unit havo/vwo, R'veer
Bericht geplaatst op: 8-3-2018Over enkele weken vinden de verkiezingen voor de gemeenteraden plaats (woensdag 21 maart 2018). De sectie maatschappijleer havo/vwo besteedde hier via een zogenaamde politieke dag aandacht aan. Deze politieke dag werd gehouden op vrijdag 2 maart 2018, en was bedoeld voor de leerlingen van havo-4 en atheneum-4. Het is al weer de vierde keer dat zo’n dag plaatsvindt op het Dongemond college.

Interactief
De dag werd geopend door burgemeester De Kok van de gemeente Drimmelen. Vervolgens namen de (aspirant-) gemeenteraadsleden van Drimmelen de leerlingen interactief mee in hun ambities: wat willen zij (lees: hun partij) de komende vier jaren realiseren in hun gemeente, wat vinden zij belangrijk, wat zijn hun drijfveren, wat gaat er goed en wat kan beter? 

Stemmen
Een onderdeel van de politieke dag was het optreden van theaterduo Signatuur Onbekend (www.signatuuronbekend.nl). De politieke dag werd afgesloten met een debat, en uiteraard werd er gestemd! De gemeente zorgde voor echte stemhokjes, stembussen en de bekende rode potloden. De presentatie was in de gewaardeerde handen van Frank van Loenhout en Nils de Krom, leerlingen van de school.

Lees hier een stukje over de politieke dag op bndestem.nl.
Terug

Er is een fout opgetreden. Error: Unable to load the Article Details page.