U bent hier:   RaamsdonksveerHAVOVWO > Home h/v
  |  Inloggen

Article Details

Dongemond college is superschool
Bericht geplaatst op: 19-1-2017De afdeling vmbo-basis van het Dongemond college in Raamsdonksveer en de afdeling vmbo-kader van het Dongemond college in Made staan in de lijst van 45 superscholen in Nederland volgens het onderzoek van weekblad Elsevier.

In totaal zijn 2474, afdelingen van, scholen in het onderzoek beoordeeld op vier indicatoren: onderwijspositie (positie van leerlingen in klas 3 vergeleken met advies basisschool), onderbouwsnelheid (percentage leerlingen onvertraagd naar klas 3), bovenbouwsucces (percentage leerlingen dat zonder zittenblijvers het diploma haalt) en examencijfers (gemiddelde cijfers centraal examen). 45 afdelingen behoren tot de categorie superschool, 654 scoren goed, 1442 scoren voldoende en 333 scoren onvoldoende.

Om tot de één van de 45 superscholen te behoren moeten tenminste drie van de vier onderdelen als super worden beoordeeld. Het Dongemond college is één van de weinige scholen in Nederland waarvan twee afdelingen in de categorie superschool geplaatst zijn.  Alle andere afdelingen van het Dongemond college, het vmbo-t, havo en vwo, krijgen het predicaat Goed. Daarmee scoort het Dongemond college als totaal erg hoog.   
Het Dongemond college is uiteraard blij met de benoeming tot superschool.Op de website van Elsevier lees je hoe het onderzoek is opgezet en hoe men tot de resultaten is gekomen. 


Terug

Er is een fout opgetreden. Error: Unable to load the Article Details page.