U bent hier:   RaamsdonksveerHAVOVWO > Home h/v
  |  Inloggen

Article Details

Kerstactie/Kerstmarkt Dongemond college Made
Bericht geplaatst op: 5-12-2016Op donderdag 22 december a.s. zet het Dongemond college in Made zich weer in voor een goed doel. Op deze laatste donderdag voor kerstmis proberen we altijd geld in te zamelen voor een goed doel. Dit jaar is gekozen voor de stichting Childrenshome.

Childrenshome is een stichting die een aantal weeshuizen onder haar hoede heeft. Ook wordt er ondersteuning geboden aan kinderen die weliswaar bij hun familie in het dorp wonen, maar die tot de laagste kaste behoren en die in armoede leven.

We vinden het altijd prettig als er een directe band is tussen de school en het goede doel. Dit jaar is dat bij uitstek het geval. Een van de medewerkers gaat elk jaar naar India om daar met zijn ouders (de oprichters van de stichting) een bezoek te brengen aan de weeshuizen waar Childrenshome geld aan doneert. Ze zien dan ook met eigen ogen welke fantastische dingen er mogelijk worden, met het geld dat met inzamelingen, zoals onze kerstactie verkregen wordt.

Onze leerlingen nemen op de donderdag van de kerstactie deel aan allerlei activiteiten van uiteenlopende aard, kerststukken maken, kerstkaarten maken, deelnemen aan de sponsorloop of aan een mountainbike route, kerstkoekjes en vogelhuisjes maken etc. etc. Ook is er weer een grote activiteit waarbij de leerlingen tijdens de tekenles tekeningen hebben gemaakt die vervolgens op allerlei materialen gedrukt worden. Al deze producten worden aan de man gebracht tijdens de: 
Kerstmarkt van 16.00 uur tot 18.00 uur op donderdag 22 december in onze aula.

We hopen hiermee een groot bedrag voor Childrenshome te kunnen genereren. Geeft dus allen gul!
Op de site van Childrenshome is nadere informatie over ons goede doel te vinden:
http://www.childrenshome.nl/ Terug

Er is een fout opgetreden. Error: Unable to load the Article Details page.