U bent hier:   RaamsdonksveerHAVOVWO > Home h/v
  |  Inloggen

Article Details

Start Lenteschool
Bericht geplaatst op: 11-4-2016In de (vakantie)week van 25 april aanstaande start het Dongemond college met een pilot Lenteschool. In de Lenteschool worden leerlingen die anders mogelijk zouden blijven zitten in de gelegenheid gesteld in de meivakantie een programma te volgen, waarmee zij de kans krijgen alsnog over te gaan naar het volgende leerjaar.

Het ministerie van Onderwijs wil het aantal zittenblijvers terugdringen. Om deze reden is enkele jaren geleden landelijk de Zomerschool gestart en vorig jaar de Lenteschool. Scholen konden hierop een subsidie aanvragen. Het Dongemond college, unit havo/vwo, heeft hiervan gebruik gemaakt en heeft eind vorige week de subsidie toegewezen gekregen. 

De uitvoerende school is verantwoordelijk voor het (doen) verzorgen van een Lenteschool. Het Dongemond college heeft ervoor gekozen om de Lenteschool aan te bieden aan leerlingen van havo 4 of vwo 4 die op doubleren staan of die een (behoorlijke) leerachterstand in een vak hebben. De Lenteschool zal op 25, 26, 28 en 29 april worden aangeboden op de unit havo/vwo in de vakken Engels, Nederlands, wiskunde, scheikunde, management & organisatie en economie. Gedurende genoemde periode zijn de leerlingen met één of meerdere vakken intensief bezig met (oude en nieuwe) lesstof en het maken van opdrachten; hun specifieke leervragen staan hierin centraal. Op dit moment hebben 32 leerlingen zich aangemeld voor de Lenteschool.


Terug

Er is een fout opgetreden. Error: Unable to load the Article Details page.