U bent hier:   RaamsdonksveerHAVOVWO > Home h/v
  |  Inloggen

Article Details

Succesvolle loopbaanoriëntatieweek
Bericht geplaatst op: 19-3-2019In de week van 18 februari t/m 22 februari organiseerden de decanen van unit vmbo en unit Made de jaarlijkse Loopbaanoriëntatie- en begeleidingsweek (LOB-week) voor alle klassen 2 vmbo (BK(H)TL) uit Made en Raamsdonksveer. Het doel van de LOB-week is om de leerlingen uit jaar 2 op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met bedrijf en beroep. Juist door zien, ervaren en beleven, kunnen leerlingen hun eerste voorkeuren voor het beroepenveld ontwikkelen.

Het programma van de week bestond uit een combinatie van uiteenlopende workshops, bedrijfsbezoeken en voorlichtingen. De leerlingen van de basis-en kaderklassen konden o.a. deelnemen aan een bootcamp van defensie, zelf broodjes bakken bij Bakker van der Steen in Made of metselen, timmeren, verven op bouwschool Breda. Daarnaast hebben alle leerlingen twee dagen meegelopen op het werk van een ouder of een andere bekende en minimaal twee bedrijven van hun keuze bezocht in de sectoren techniek, bouw, zorg, horeca, sport- en recreatie of ict. Aan het einde van de week hadden de htl-leerlingen nog een speeddatesessie met beroepsbeoefenaren in de aula van het vmbo-gebouw Raamsdonksveer en daarnaast maakten alle leerlingen op basis van hun ervaringen samen met hun mentor een voorlopige keuze voor het profiel en vakkenpakket voor de vmbo-bovenbouw.

Dankzij de medewerking van vele bedrijven uit de regio én begeleidende ouders en docenten kunnen we terugkijken op een geslaagde LOB-week!


  

  
Terug