U bent hier:   RaamsdonksveerHAVOVWO > Home h/v
  |  Inloggen

Article Details

Duurzamer Technasium
Bericht geplaatst op: 19-2-2019Vanaf heden dienen alle Technasium-projecten binnen het Dongemond college een bijdrage te leveren aan de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Hiermee worden de Technasium-leerlingen van het Dongemond college bewust gemaakt van duurzaamheid en hun wereldburgerschap. Het Technasium sluit hiermee goed aan op het UNESCO-profiel van de school.

“Vanuit de Stichting Technasium is de wens uitgesproken om het Technasium duurzamer te laten worden. De projecten die leerlingen doen, hebben vaak al raakvlakken met enkele duurzaamheidsthema’s. We merkten dat vooral de onderwerpen recycling en energietransitie aan de orde kwamen,” vertelt Steven Middelkoop, coördinator Technasium op het Dongemond college. 

Het Dongemond college vindt dat vanuit een breder perspectief naar duurzaamheid gekeken moet worden. De school koos ervoor om niet opnieuw het wiel uit te vinden, maar juist aan te sluiten bij al bestaande duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN. Naast de bekende thema’s komen ook onderwerpen als geen armoede, geen honger, verantwoorde consumptie en productie, klimaatactie, ongelijkheid verminderen, etc. voorbij. Middelkoop: “We hebben dit ook in ons Technasium-netwerk besproken en horen dat meer Technasium-scholen dit idee gaan oppakken.”

Projecten
Leerlingen die kiezen voor het Technasium werken in projecten samen. Zo’n project omvat altijd een echte opdracht uit het bedrijfsleven. De leerlingen moeten met het eindresultaat een bijdrage leveren aan minimaal 3 van de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN.Terug