U bent hier:   Made > Home Made
  |  Inloggen

Article Details

Lego Mindstorms project unit vmbo R'veer groot succes!
Bericht geplaatst op: 13-3-2018De week van 5 t/m 9 maart stond voor de basis-, kader en gt-brugklassen in het teken van het Lego Mindstorms project. In deze week gingen deze brugklassen op de unit vmbo in Raamsdonksveer in tweetallen een hele dag aan de slag met het bouwen en programmeren van een Lego Mindstorm robot. Het gebeurt niet vaak, leerlingen die vragen of ze in de pauze door mogen werken of sneller van hun pauze terugkomen om verder te kunnen gaan met het bouwen van hun robot! Daaruit konden we al opmaken dat het project een groot succes was.

De leerlingen begonnen ’s ochtends eerst met het verzinnen van een creatieve teamnaam (en we hebben heel wat bijzondere namen voorbij zien komen!), daarna met het installeren van de programmeersoftware op hun Chromebook en het maken van een koppeling met de robotunit via Bluetooth. Toen dat voor elkaar was, kon er gebouwd worden! Het was verbluffend hoe snel sommige leerlingen waren met het in elkaar zetten van hun robot. Na een ‘verplichte’ programmeeropdracht mochten de leerlingen helemaal ‘los’ gaan, wat leidde tot de meest ingenieuze ontwerpen en robotritjes door het lokaal. De dag werd afgesloten met een kleine wedstrijd; welk team was op deze dag het creatiefst geweest met bouwen én programmeren?

Dit vakoverstijgende project van de vakken ict/mediawijsheid (mevrouw Van Rootselaar) en techniek (meneer De Wijs), zal volgend jaar zeker een vervolg krijgen in onze brugklassen!
Terug

Er is een fout opgetreden. Error: Unable to load the Article Details page.