U bent hier:   Made > Home Made
  |  Inloggen

Article Details

BWI-leerlingen bij kampioenschappen metselen
Bericht geplaatst op: 2-4-2015In maart hebben Dylan van Kappel, Jan Verschure en Daan Schipperen deelgenomen aan de Brabantse en Zeeuwse kampioenschappen timmeren en metselen. Ieder jaar nemen de leerlingen van de sector BWI het op tegen vakcollega’s uit Brabant en Zeeland.

De drie BWI-leerlingen hebben uitstekend gepresteerd! Dylan en Jan maakten indruk met hun werkstuk en vakmanschap en kregen welgemeende complimenten van de jury. Beide ontvingen voor hun prestaties een mooi certificaat. Daan Schipperen behaalde zelfs de tweede plaats en plaatste zich hier mee voor de Nederlandse kampioenschappen.

De eerste plaats ging naar een Rotterdamse leerling. Daan liet alle Brabantse en Zeeuwse deelnemers achter zich. We mogen dan ook stellen dat Daan Schipperen Brabants kampioen is. De Zeeuwse metselaars zijn ieder jaar moeilijk te verslaan maar het is Daan gelukt de Zeeuwse hegemonie te door breken. 

Na twee dagen metselen in Bergen op Zoom komt de vakjury tot de volgende uitslag:
1. Ricardo Bal (16) uit Rotterdam, leerling van het Wartburg College, locatie De Swaef in Rotterdam
2. Daan Schipperen (16) uit Raamsdonksveer, leerling van het Dongemond College in Raamsdonksveer
3. Bjorn Janssen (15) uit Kruiningen, leerling van het Calvijn College in Krabbendijke

Nederlandse kampioenschappen
Ricardo Bal en Daan Schipperen gaan door naar de landelijke finale. KNB organiseert de finale van het 63e NK Metselen en Voegen 2015 samen met Bouwschool Breda. Deze finale, met daarin Daan Schipperen vindt plaats op woensdag 8 tot en met vrijdag 10 april 2015.
Terug

Er is een fout opgetreden. Error: Unable to load the Article Details page.