U bent hier:   Made > Home Made
  |  Inloggen

Article Details

Digitaal onderwijs in de klas
Bericht geplaatst op: 16-2-2017Met ingang van het schooljaar 2017-2018 kiest onze school voor meer digitaal onderwijs in de klas, naast het gebruik van boeken en werkboeken. Alle nieuwe brugklasleerlingen van de school gaan werken met een Chromebook. 

We kiezen voor een Chromebook vanwege zijn hoge accucapaciteit, snelle opstarttijd, compact formaat en laag gewicht. “Wij kiezen voor meer digitaal onderwijs omdat onze maatschappij in hoog tempo verandert. We gebruiken andere vormen van communicatie en vergaren onze informatie (vooral) op het internet. De toekomst zal voor iedereen meer technologisch ingericht zijn. Als scholengemeenschap hebben we een belangrijke taak om de leerlingen daar op voor te bereiden,” zegt Annelies Wallert, directeur havo/vwo en voorzitter werkgroep leermiddelen en ict. De devices worden op alle drie de units (unit Made, unit vmbo en unit havo/vwo) en voor alle richtingen (vmbo-basis t/m vwo) ingezet. 

Kopen of huren
Ouder(s)/verzorger(s) kunnen kiezen om het Chromebook te kopen of te huren. We buigen ons op dit moment over de vraag welk type Chromebook het gaat worden, daarom is de exacte aankoop- of huurprijs nog niet bekend. De school verwacht dat de totale kosten bij huur tussen de 8 en 12 euro per maand liggen. Een uitgebreide (verplichte) verzekering is bij de koop- of huursom inbegrepen.

Informatieavond
Het werken met devices is nieuw op het Dongemond college. Daarom kiest de school ervoor om ouder(s)/verzorger(s) van nieuwe brugklasleerlingen, na aanmelding, uitgebreid te informeren via een informatieavond. 


Terug

Er is een fout opgetreden. Error: Unable to load the Article Details page.