U bent hier:   Made > Home Made
  |  Inloggen

Article Details

Aanleg idylle met behulp van het Technasium
Bericht geplaatst op: 7-11-2016In 2015 werd het Technasium benaderd door de gemeente Geertruidenberg om mee te denken over de aanleg van een nieuwe idylle. Deze idylle (vlindertuin) zou worden aangelegd in oktober 2016 met behulp van de Vlinderstichting. Deze stichting had van de overheid subsidie gekregen om op meerdere plekken in Nederland idylles aan te leggen. Het doel is om diversiteit te houden in de groep bestuivers. Dit zijn de manschappen die mede verantwoordelijk zijn voor uw voedsel.

Klas vwo 2 kwam vorig schooljaar met meerdere voorstellen over hoe de idylle het beste zou moeten worden aangelegd. Uiteindelijk was het ontwerp van het groepje Lisa/Nikki/Lars/Niek uitmuntend volgens de gemeente en de Vlinderstichting. Bij dit ontwerp was er heel goed rekening gehouden met de vlinders maar (heel belangrijk) ook met de bewoners rondom de idylle. Zo hadden zij voor speelruimte gezorgd voor de kinderen uit de buurt, een losloopveldje voor de honden en hadden een pad aangelegd in de vorm van een vlinder. Daarnaast was hun onderzoek, naar welke soorten planten het meest geschikt waren, zeer uitgebreid en goed beargumenteerd.

Lisa Machielse en Nikki Landzaat (tegenwoordig beide in vwo 3) mochten de grond inzaaien samen met de Vlinderstichting en de gemeente. In juni 2017 verwachten wij al een mooie idylle te hebben aan de Thorbecke Singel (gelegen achter het brugklasgebouw).


Terug

Er is een fout opgetreden. Error: Unable to load the Article Details page.