U bent hier:   Made > Home Made
  |  Inloggen

Article Details

Kick-off Actieve leefstijl
Bericht geplaatst op: 3-11-2016Vandaag startten de brugklassers met het project Actieve Leefstijl.

Tijdens de Kick-off gaan de leerlingen allerlei workshops volgen, zoals “lekker & gezond”, “dansen”, “kennisquiz”, etc. In deze week besteden de vakken L.O. ,Biologie, Wiskunde, Tekenen en Verzorging in hun les aandacht aan het thema Leefstijl. De overige vakken volgen het reguliere onderwijsprogramma. 

De unit Made sluit de projectweek af met een Obstacle Run op vrijdagmiddag 11 november. Deze Run vindt plaats bij PACT by Prinse, nabij zwembad de Randoet in Made. De verschillende brugklassen zullen net na of tijdens hun lestijd een parcours met allerlei uitdagende hindernissen gaan afleggen.  

Blok 2
In de maand mei start het sportstimuleringsproject, waarbij onze leerlingen op bezoek gaan bij een sportvereniging binnen de gemeente. Daarnaast organiseren we een sportdag voor alle brugklassen.

Euro Fit Test
Tijdens het eerste blok zal er binnen de lessen Lichamelijke Opvoeding o.a. de Euro Fit Test worden afgenomen. Met deze test kan iets worden gezegd over de fysieke ontwikkeling van kinderen (gewicht, lengte, Body-Mass Index) maar ook hoe hoog ze scoren op bepaalde sportieve activiteiten (sneltikken, verspringen, handknijpkracht, sit-up, hangen, snelheid). De leerlingen gaan bij de andere vakken met de gegevens uit deze test aan de slag.  

Boekje Bodycheck
Tijdens het project werkt uw zoon/dochter met het boekje ‘Bodycheck’. Hierin worden opdrachten gemaakt en persoonlijke doelen opgesteld. Een voorbeeld van zo’n doelstelling zou kunnen zijn: kiezen voor gezondere tussendoortjes. 


Terug

Er is een fout opgetreden. Error: Unable to load the Article Details page.