U bent hier:   Made > Home Made
  |  Inloggen

Article Details

Nacht van de Nacht 2016
Bericht geplaatst op: 20-10-2016De nacht van 29 op 30 oktober is uitgeroepen tot de Nacht van de Nacht. Tijdens dit evenement ontdekt u hoe mooi de nacht is. En vooral: hoe donker de nacht kan zijn.

De gemeente Geertruidenberg schakelt de aanstraalverlichting van het gemeentehuis uit. We roepen andere bedrijven op om ook de verlichting uit te schakelen tijdens de Nacht van de Nacht. Daarnaast wordt er een leuke nachtwandeling georganiseerd en bij het Dongemond college gaan we sterrenkijken, zodat u de Nacht van de Nacht op een bijzondere manier ervaart.

Sterrenkijken en nachtdieren
We bekijken de sterrenhemel tijdens een voorstelling in een speciaal opgesteld planetarium en – als de nacht helder is – kunt u buiten door sterrenkijkers kijken. De Uilen WerkGroep Dongemond neemt ons mee in de wereld van de uilen. 

We starten om 19.00 uur en elke 45 minuten is er een voorstelling. Er is koffie en thee met iets lekkers en voor de kinderen een kleine verrassing.

Dongemond college, unit havo/vwo, Collegeweg 1, entree terrein is naast de sporthal. Deelname is gratis. Ook kinderen zijn van harte welkom.


Cultuurwandeling in Geertruidenberg
We verzamelen om 21.00 uur bij museum De Roos (VVV-kantoor) op de Markt. Onder leiding van een gids van het VVV maakt u een wandeling van ongeveer 1,5 uur door Geertruidenberg. U ziet de stad van een heel andere kant dan u gewend bent. Neem uw zaklamp mee, want die kunt u goed gebruiken. Deelname is gratis en kinderen vanaf 8 jaar zijn ook van harte uitgenodigd. Voor de kinderen ligt een kleine verrassing klaar.

Koijere Raamsdonksveer
Voor de koijere by night in Raamsdonksveer verzamelen we om 21.00 uur bij de kiosk op het Heereplein. Onder leiding van een gids van Veers Erfgoed maakt u een wandeling van ongeveer 1,5 uur door het centrum van Raamsdonksveer. Deelname is gratis en kinderen zijn ook van harte uitgenodigd. Voor de kinderen ligt een kleine verrassing klaar.

Aanmelden
Wilt u meedoen aan de wandeling of het sterrenkijken? Meldt u dan aan bij nachtvandenacht@geertruidenberg.nl voor 26 oktober. Vermeld of u aan de wandeling of het sterrenkijken wilt deelnemen en met hoeveel personen (hoeveel volwassenen, hoeveel kinderen).

Over de Nacht van de Nacht

De Nacht van de Nacht wordt voor de 12e keer georganiseerd door milieu- en natuurfederaties. Op verschillende plaatsen in Nederland kunt u deelnemen aan activiteiten. Bekijk wat er te doen is op www.nachtvandenacht.nl Terug

Er is een fout opgetreden. Error: Unable to load the Article Details page.