U bent hier:   Made > Home Made
  |  Inloggen

Article Details

Verbouwde unit Made opent deuren
Bericht geplaatst op: 17-10-2016Op 20 oktober is het zover. De school en de gemeente Drimmelen staan dan stil bij een zeer geslaagde onderwijskundige renovatie van het Dongemond college in Made. Om 15.00 uur opent wethouder Kuijpers samen met enkele leerlingen dit eigenlijk bijna nieuwe schoolgebouw. Na een forse renovatie die in mei 2016 startte, is nu alles afgerond. 

In een periode van enkele maanden, waarbij tijdens de bouwvak werd doorgewerkt, is er zowel aan de buitenzijde als binnenzijde veel veranderd. Aan de buitenzijde is de asbesthoudende beplating vervangen door mooie panelen in de Dongemond kleuren, verouderde kozijnen zijn vervangen en het dak is grondig voorzien van een nieuwe laag. Aan de binnenzijde is een nieuw bètaplein en een nieuw talenplein gerealiseerd. Deze pleinen passen goed bij het onderwijs van de nabije toekomst. Daarnaast zijn er oude lokalen in een nieuw jasje gestoken, verouderde gangen en kleine ruimtes opgeknapt, extra spreek- en werkkamers gemaakt, een nieuwe entree met tochtsluis gemaakt en een prachtig nieuw ingerichte aula met meer licht en lucht. Daar waar nodig zijn allerlei verouderde zaken vervangen; van leidingwerk en radiator tot serverruimte. Daarmee kan het gebouw, zoals afgesproken, er weer 15 jaar tegen. 

Goede samenwerking
Onder leiding van Dongemond directeur, Martin van den Kieboom, met bouwzaken in de portefeuille, en met begeleiding van Marquart Architecten is samen met medewerkers van de gemeente en bouwbedrijven uit de regio een prachtig resultaat ontstaan. Dat wat op de tekentafel werd bedacht en voldeed aan het programma van eisen is binnen het budget ook gerealiseerd. 

Opening
Als de nieuwbouw om 15.00 uur officieel wordt geopend is er tussen 15.30 en 17.00 uur gelegenheid om onder het genot van een drankje en hapje (dat wordt verzorgd door leerlingen van het Dongemond college) een kijkje te nemen in een gebouw waar het Dongemond college trots op is. Trots omdat het gebouw optimaal bijdraagt aan een inspirerende leer- en werkomgeving, trots dat we in Made op deze wijze onderwijs kunnen verzorgen. 


Terug

Er is een fout opgetreden. Error: Unable to load the Article Details page.