U bent hier:   Made > Home Made
  |  Inloggen

Article Details

Dongemond college en SBG gaan duurzaam
Bericht geplaatst op: 12-10-2016Voor het Dongemond college en de Stichting Binnensportaccommodatie Geertruidenberg (SBG) is duurzaamheid een belangrijk thema. Zij willen daarom een actieve bijdrage leveren aan een meer duurzame samenleving. Dit uitte zich in het plaatsen van zonnepanelen op respectievelijk de daken van zowel de unit havo/vwo als de unit vmbo in Raamsdonksveer als het dak van de kleine zaal van SPORTHALdongemond.

Een eerste aanzet voor de installatie van deze panelen werd onder meer gegeven door leerlingen van de vmbo-afdeling produceren, installeren en energie en leerlingen van het Technasium die met projecten over duurzame energie bezig waren. Het Dongemond college en SBG investeren nu fors in deze duurzame energievorm. Met externe begeleiding van specialisten is een plan uitgerold dat heeft geleid tot plaatsing van 700 zonnepanelen; 600 stuks voor het Dongemond college en 100 stuks voor de SBG.

Een flinke steun in de rug daarbij is de SDE+ subsidie die de organisaties daarvoor ontvangen de komende jaren. “We zijn erg tevreden met het resultaat en hopen dat we op deze wijze een duurzaam voorbeeld geven aan onze leerlingen en een steentje bijdragen aan een planeet die ook voor de komende generaties leefbaar is en blijft,” zegt Geert Steenbakkers, voorzitter college van bestuur Dongemond college en voorzitter bestuur SBG.

Op dinsdagmiddag 11 oktober gaven de heren Van den Kieboom en Van Oort, wethouders uit Geertruidenberg met onderwijs en duurzaamheid in portefeuille, samen met Geert Steenbakkers de ingebruikname van deze 700 panelen een officieel tintje.   

Klik hier voor het artikel in BN De Stem.


Terug

Er is een fout opgetreden. Error: Unable to load the Article Details page.