U bent hier:   Made > Home Made
  |  Inloggen

Article Details

Dongemond college start met Econasium
Bericht geplaatst op: 27-9-2016Dit schooljaar biedt het Dongemond college vwo-leerlingen in de bovenbouw de mogelijkheid om deel te nemen aan het Econasium. Dit is een samenwerkingsverband met de economiefaculteit van Tilburg University.

Het Econasium is bedoeld voor vwo-leerlingen met wiskundig inzicht en interesse in economische onderwerpen. De leerlingen leren onderzoek te doen en passen dat toe in hun profielwerkstuk, waarbij ze ondersteund worden door wetenschappers van Tilburg University. Daarnaast bezoeken Econasiumleerlingen congressen en economische instellingen en nemen ze deel aan economische en bedrijfseconomische simulaties. Het Econasium is een uitstekende voorbereiding op een universitaire studie, met name in de economie, econometrie of bedrijfseconomie.

Compleet aanbod
De profilering Econasium maakt het aanbod, samen met het Technasium en Taal, Cultuur & Maatschappij, voor vwo-leerlingen op het Dongemond college compleet. Leerlingen worden tot het Econasium toegelaten als zij in atheneum 4 voor wiskunde A of B een 7 of hoger scoren en uiteraard economie en/of Management & Organisatie gekozen hebben. Bovendien moeten de leerlingen middels motivatiebrief laten zien dat zij bereid zijn de extra studielast op zich te nemen.

Certificaat
Een belangrijk voordeel van het Econasium is dat leerlingen onderzoeksvaardigheden leren. De methode is door Tilburg University ontwikkeld en voor alle deelnemende scholen gelijk. Bij volledige afronding van het Econasiumtraject krijgen de leerlingen een Certificate of Economic Proficiency. Dit geeft hen onder andere een automatische toelating tot de economiefaculteit van Tilburg University en vrijstelling van een onderdeel in het propedeutisch jaar.

25ste Econasium
Het Dongemond college is de 25ste school die start met het aanbieden van het Econasium. Dit is voor Tilburg University het startsein om het Econasium landelijk te gaan aanbieden.

Lees hier het artikel uit BN De Stem.


Terug

Er is een fout opgetreden. Error: Unable to load the Article Details page.