U bent hier:   Made > Home Made
  |  Inloggen

Article Details

Leerlingen Dongemond college zetten Luchtmacht als werkgever op de kaart
Bericht geplaatst op: 14-6-2016Vwo 4-leerlingen van het Technasium zijn aan de slag gegaan voor hun opdrachtgever: de Koninklijke Luchtmacht. De opdracht: bedenk een spel wat 14 t/m 18-jarigen kunnen spelen tijdens de Open Luchtmachtdagen in juni 2016 en laat hen daarbij zien wat werken bij defensie inhoudt.

Het doel van de opdracht was tweeledig: naast PR voor de Koninklijke Luchtmacht (hoe krijgen we jeugd enthousiast over werken bij defensie), ook het kenbaar maken wat het Technasium inhoudt (wat is het, wat leer je en op welke manier). Drie groepen leerlingen gingen aan de slag met de opdracht. Twee groepen ontwikkelden een spel en één groep hield zich bezig met de PR. De leerlingen ontwikkelden onder meer een app voor op de iPad in drie talen, waaronder Fries, en een folder. Zij maakten ook een filmpje waarin ze vertellen wat het Technasium inhoudt en ze maakten een presentatie die het verloop van het project weergeeft.

Logic Logistics
Eén groep heeft het spel Logic Logistics bedacht en uitgewerkt. Het spel draait om logistiek en bevoorrading. De spelers moeten met behulp van communicatieapparatuur en op afstand bestuurbare auto’s zoveel mogelijk binnen een bepaald parcours over lampjes rijden zodat deze van kleur veranderen. De opdrachtgever was erg onder de indruk van het spel: “alles wat wij zoeken, zit erin. Een goede combinatie tussen techniek en spel. De presentatie was ook heel duidelijk,” aldus Toon Cornelissen Leidinggevende Special Products, van het Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW) aan wie de leerlingen in januari hun bedachte spellen presenteerden.

Coordinate6
De tweede groep bedacht het spel Coordinate6. Bij dit spel staat het zoeken naar de juiste coördinaten centraal. Vier kandidaten staan achter een desk met voor zich een grote kaart verdeeld in vier vlakken. Op een televisiescherm wordt een filmpje getoond waarin op mysterieuze wijze vragen over defensie worden gesteld. Bij het juiste antwoord wordt een coördinaat zichtbaar. “Het is niet alleen een spel maar een totaal concept. Het heeft mysterie en spanning. Over alles is nagedacht: niet alleen over het spel, maar ook over een logo en het design van de kaarten en de desk. Ontzettend goed gedaan!” vindt Toon Cornelissen.

Luchtmachtdagen 2016
De Luchtmachtdagen vonden dit jaar op 10 en 11 juni 2016 in Leeuwarden plaats. “Het Dongemond college is ontzettend trots op deze leerlingen. De spellen zijn goed bedacht en dit project geeft in z’n geheel goed weer wat de richting Technasium bij het Dongemond college inhoudt,” aldus Steven Middelkoop, coördinator van het Technasium. De leerlingen reisden donderdag 9 juni af naar de plaats van bestemming om aldaar hun bedachte en zelfgemaakte spellen op te bouwen. Op vrijdag en zaterdag kon het publiek de spellen spelen en ervaren wat er zoal komt kijken bij werken bij de Luchtmacht. Hier leest u wat Toon Cornelissen, hoofd LCW van de inzet van onze leerlingen vond.
 
Prestigieus project
"Het project is geweldig om te mogen begeleiden. De leerlingen stijgen boven zichzelf uit. De lat ligt enorm hoog bij zo'n prestigieus project. Ik ben dan ook apetrots op wat hier neergezet wordt door onze leerlingen. Zoals Leon van Vugt (begeleider vanuit defensie) al zei: aan de manier waarop hier wordt gewerkt kunnen een aantal professionals nog een voorbeeld nemen. De begeleiding vanuit het LCW is perfect, Leon van Vugt en Roxanne Jansen, zijn enorm betrokken,” zegt Annemarie Steenhagen, docent Dongemond college afsluitend.


Terug

Er is een fout opgetreden. Error: Unable to load the Article Details page.