U bent hier:   Made > Home Made
  |  Inloggen

Article Details

Kick-off PSO-week
Bericht geplaatst op: 9-3-2015Op maandag 9 maart kwamen alle tweedeklassers vmbo van het Dongemond college bij elkaar voor de kick-off van de projectweek Praktische Sector Oriëntatie (PSO). Tijdens de projectweek maken de leerlingen kennis met alle beroepsgerichte vakken. Het doel is om de leerlingen bewust keuzes te laten maken die belangrijk zijn voor hun toekomst.

De tweedejaars vmbo-leerlingen volgen tijdens de PSO-week lessen in de beroepsgerichte vakken, maken met kennis met vakken die zij in klas 3 vmbo tegenkomen, bezoeken een bedrijf naar keuze en krijgen de opdracht een interview af te nemen met iemand die een beroepsgericht vak uitoefent. Kortom: veel buitenschoolse activiteiten. De ene leerling ervaart de PSO-week als bevestiging voor datgene wat hij of zij al wist, voor de andere leerling gaat er een wereld aan mogelijkheden open. Naast het bedrijvenbezoek, nemen alle leerlingen een kijkje op de Techno-Promo in Cuijk. Hier kunnen ze ontdekken en ervaren wat werken in de techniek in de praktijk betekent. Dit is mede mogelijk gemaakt door sponsoring van OTIB (Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf) en RBPI (Regionaal Beleidsplatform Installatietechniek).

Bijzonder
Het reguliere rooster komt voor de 350 tweedejaars vmbo-leerlingen te vervallen. Zij krijgen tijdens de PSO-week een persoonlijk rooster. De ervaring van het Dongemond college is dat leerlingen dit heel bijzonder en ‘gaaf’ vinden! Geen enkele leerling heeft in deze week hetzelfde rooster. Zoveel keuzes, zoveel mogelijkheden. Het Dongemond college vindt het belangrijk om leerlingen goed voor te bereiden op het maken van de juiste keuzes wat betreft de sector. Dit voorkomt uitval en onvrede. De PSO-week biedt veel variatie en inspireert onze tweedeklassers van het vmbo.


Terug

Er is een fout opgetreden. Error: Unable to load the Article Details page.