U bent hier:   Made > Home Made
  |  Inloggen

Article Details

Een geslaagde projectweek havo/vwo
Bericht geplaatst op: 17-5-2016De week van 11 tot en met 16 april bruiste het op de unit havo/vwo, dit terwijl het normaal rustig is in deze week vanwege de werkweken, die veel leerlingen van havo-4 en atheneum-5  alsmede begeleidende docenten naar Tsjechië, Spanje en Frankrijk voeren. 

De teams hebben deze week gebruikt om een zeer gevarieerde projectweek te organiseren. Het team onderbouw had als thema Da Vinci, de bekende homo universalis: kunstenaar, geleerde, uitvinder, schrijver, anatoom en nog veel meer! De leerlingen zijn – zowel theoretisch als praktisch - op zoek gegaan naar al deze aspecten van Da Vinci en naar de tijd waarin hij leefde.  

De  teams havo 3, 4 en atheneum 3, 4, 5 hebben met ondersteuning van de externe organisatie Cross your borders de leerlingen van de derde klas over de grenzen heen leren kijken. Een zeer enthousiast team heeft met ondersteuning van ons eigen personeel de leerlingen bijna letterlijk in contact gebracht met de cultuur van een aantal Derdewereldlanden.

Voor atheneum 4 was er een afwisselend programma, dat onder meer elementen van loopbaanoriëntatie, een debattraining, een wetenschappelijk college (actualiteitencollege door medewerkers van de Tilburg University) en een teambuilding omvatte.
Het examenteam had voor zijn leerlingen (havo-5 en atheneum-6) examentrainingen op de rol gezet, die hopelijk hun vruchten spoedig zullen afwerpen!

Aan alle projecten was een excursie gekoppeld, die aansloot bij een van de aspecten van het project. Rotterdam, Amsterdam, Lelystad, en Otterlo werden met een bezoek vereerd. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde projectweek. Alle leerlingen en personeelsleden danken wij voor hun enthousiaste medewerking!

Annelies Wallert

         


Terug

Er is een fout opgetreden. Error: Unable to load the Article Details page.