U bent hier:   Made > Home Made
  |  Inloggen

Article Details

Anglia English: vergroot kennis en vaardigheden in de Engelse taal
Bericht geplaatst op: 5-3-2015Met ingang van dit schooljaar is het mogelijk voor leerlingen van het Dongemond college om deel te nemen aan het Anglia English programma. De leerlingen hebben hier in groten getale gehoor aan gegeven!

Anglia English biedt onze leerlingen de mogelijkheid om individueel en op hun eigen niveau hun kennis en vaardigheden in de Engelse taal te vergroten. Desgewenst kunnen zij hun leertraject afsluiten met het afleggen van een examen op het niveau dat zij op dat moment bereikt hebben. Als zij dit examen behaald hebben, ontvangen zij een internationaal erkend Anglia certificaat waarmee zij hun behaalde niveau kunnen aantonen. Wij wachten vol spanning op de resultaten. 

Hoe gaat het in zijn werk?
Anglia English wordt volledig via digitaal lesmateriaal aangeboden, iedereen kan er op elk gewenst moment mee aan de slag. Op school zal er tijdens KWT-uren (KeuzeWerkTijd) gelegenheid gegeven worden om met het Anglia-materiaal te werken. Dan kunnen leerlingen ook met schriftelijk Anglia-materiaal oefenen. Daarnaast kunnen zij, als zij dat willen, een of meer proefexamens doen, mochten zij zich willen voorbereiden op een Anglia-examen. 

De Anglia-examens
Anglia biedt examens aan op 10 verschillende niveaus (+ 4 niveaus Business English). Binnen het voortgezet onderwijs zijn de niveaus 3 (Primary) t/m 9 (AcCEPT Proficiency) van toepassing. Via de zogenaamde Placement Test kan iedere leerling zelf bepalen op welk niveau hij/zij zit. Na een leer- en oefentraject kan hij/zij zich dan inschrijven voor een examen op een niveau dat voor hem/haar geschikt is. Deelname aan een Anglia-examen is niet verplicht. De leerlingen kunnen het lesmateriaal op de Anglia-site ook alleen gebruiken om zich verder in het Engels te bekwamen. Leerlingen die goed zijn in Engels kunnen hun kennis en vaardigheden vergroten en zo hun niveau verhogen.


Voor leerlingen die moeite hebben met Engels biedt de Anglia-site een schat aan digitaal les- en oefenmateriaal om gericht te werken aan datgene waar zij problemen mee hebben.

Op donderdag 9 april worden de Anglia-examens afgenomen. 

Met het aanbieden van Anglia English willen wij onze leerlingen extra mogelijkheden en een uitdaging bieden om met Engels bezig te zijn: English in Action!

namens de sectie Engels van het Dongemond college,
Martin Vissers, Docent Engels
contactpersoon Anglia English Dongemond collegeTerug

Er is een fout opgetreden. Error: Unable to load the Article Details page.