U bent hier:   Made > Home Made
  |  Inloggen

Article Details

Van optisch bedrog tot diepte-interview!
Bericht geplaatst op: 7-4-2016Vorige week maakten ruim 200 vmbo brugklassers in Raamsdonksveer het Brugklasgebouw onveilig tijdens de Mediadagen.

De diverse workshops waar de leerlingen zich voor in konden schrijven, boden voor elk wat wils: fotografie, radio maken, het journaal presenteren, jezelf in een filmpje presenteren én het maken van een heus achtervolgingsfilmpje. 

Behalve het omtoveren van lokaal B01 tot een echte camera obscura, konden de leerlingen tijdens de workshop fotografie ook kennismaken met optisch bedrog, wat vaak tot verbazingwekkende resultaten leidde. Voor de radioworkshop gingen de leerlingen als echte reporters op pad en moest menig docent het ‘ontgelden’; ‘nee’ werd niet geaccepteerd als om een interview gevraagd werd! Ook dit jaar is er weer een aantal bijzonder leuke achtervolgingsfilmpjes gemaakt, voor deze workshop hadden we Frank weten te strikken, niet de eerste de beste, want hij heeft zelfs een aantal videoclips voor en met Shakira opgenomen! De korte filmpjes waarin de leerlingen zichzelf konden voorstellen en presenteren lieten eveneens de creatieve kant van onze leerlingen zien. En natuurlijk was dit jaar ook weer Meike van RTL4 aanwezig, die op beide dagen overigens flinke veel uren moest draaien maar na een heel vroeg begin in de studio in Hilversum (2 uur ’s nachts!) om half tien weer fris en vrolijk de workshop presenteren aan onze leerlingen kwam geven. Dankzij haar hebben we zelfs nog een paar leuke filmpjes van Jan de Hoop van RTL4 mogen ontvangen, waarvan er eentje op onze Facebookpagina te vinden is.

Zoals elk jaar werden beide dagen onder veel hilariteit afgesloten in de aula, waar een aantal presentaties van de leerlingen ten gehore werd gebracht en vertoond werd.
Al met al weer een prima geslaagd project dat volgend jaar hopelijk weer navolging krijgt!

Mevrouw Van Rootselaar
MediacoachTerug

Er is een fout opgetreden. Error: Unable to load the Article Details page.