U bent hier:   Made > Home Made
  |  Inloggen

Article Details

Rapavond groot succes!
Bericht geplaatst op: 24-3-2016Op 1 maart jl. werd het rapproject voor de vmbo-brugklassen in Raamsdonksveer afgesloten met een groots optreden door alle rappers.

De week ervoor hadden de brugklassen onder begeleiding van twee echte rappers een mooie rap over pesten en alle nare gevolgen daarvan geschreven. Zes leerlingen per klas mochten op het toneel hun rap vertolken. De algehele organisatie van het project lag in handen van Pascal Schumacher en Susanne van Rootselaar. Behalve het ten gehore brengen van de raps door de leerlingen, werd door Jordy Buijs nog een indrukwekkende presentatie gegeven over de gevolgen van pestgedrag. Hij vertelde dat hij op de middelbare school werd gepest en hoe hij hier weer bovenop gekomen is. Ook werden de gedichten van de winnaars (Anne-Fubao de Bruijn en Juup Soeters, beide uit klas VT1F) van de gedichtenwedstrijd voorgelezen. 

De jury, die de moeilijke taak had de raps te beoordelen, bestond uit Bert v.d. Kieboom (wethouder), Bamber Delver (oprichter van de Academie voor Media en Maatschappij en in Nederland een van de eersten die het pesten serieus op de kaart zette), Jordy Buijs, Martin v.d. Kieboom (unitdirecteur vmbo) en Susanne van Rootselaar (antipestcoördinator). Zij hadden het niet makkelijk, want ondanks het feit dat de leerlingen slechts één week hadden om een mooie rap in elkaar te zetten én hiervoor te oefenen, was het niveau van de raps tamelijk hoog te noemen. Voor het eerst dit jaar werden er twee prijzen uitgereikt: een prijs voor de beste rap door de jury en een publieksprijs voor de leukste presentatie. Nadat alle raps gehoord waren, ging de jury in beraad en kon het publiek via de smartphone aangeven wie volgens hen de mooiste presentatie had neergezet. 

De uitslag was als volgt: De leerlingen van klas Vh1k (Jorrit Schop, Rense Buiks, Elisa van Himste, Demi Leidelmeijer, Rody de Gardeijn en Brian Bouwens) wonnen de publieksprijs. De prijs voor de beste rap ging naar klas Vh1m (Aaliyah Kops, Merijn Hovers, Tim Passier, Noa van der Bas, Lauro Maas en Jens Verhoeve). 

Mede dankzij de enorme inzet van de leerlingen én de grote opkomst van ouders en verzorgers, kunnen we terugkijken op een bijzonder succesvol project. We hopen hiermee een steentje hebben kunnen bijdragen aan het nog verder terugdringen van het pestgedrag op onze school.

  


Terug

Er is een fout opgetreden. Error: Unable to load the Article Details page.