U bent hier:   Made > Home Made
  |  Inloggen

Article Details

't Fer op de kaart!
Bericht geplaatst op: 17-2-2016Onlangs hebben onze leerlingen van vwo 4 meegewerkt aan het project "t Fer op de kaart" van Stichting Veers Erfgoed. Deze stichting zet zich in voor het behoud van erfgoed in Raamsdonksveer. Vorig jaar hebben we naar aanleiding van 70 jaar bevrijding ook samengewerkt, er was toen o.a. een gedichtenwedstrijd. 

Dit jaar wilde de Stichting de verhalen die in elke straat/buurt nog achter de voordeuren leven boven water halen. Dit deden ze door Buurtmiddagen te houden, waarbij de mensen per buurtje konden komen "buurten" (praten). Onze vwo 4 leerlingen hebben meegeholpen als buurtschrijver en zijn een of twee middagen gaan helpen met het opschrijven van de verhalen.

In de klas hebben ze een betoog geschreven waarin het belang van het bewaren van immaterieel erfgoed werd aangegeven. De leerlingen hebben geheel belangeloos meegewerkt aan het veiligstellen van dit erfgoed. Zij zien hier het belang zeker van in!  Het was kortom een vruchtbare samenwerking, die smaakt naar meer.Terug

Er is een fout opgetreden. Error: Unable to load the Article Details page.