U bent hier:   Made > Home Made
  |  Inloggen

Article Details

Presentatie leerlingen Technasium
Bericht geplaatst op: 27-1-2016Drie groepen 4 vwo-leerlingen van het Technasium presenteerden woensdag 13 januari hun plannen aan hun opdrachtgever: de Koninklijke Luchtmacht. De opdracht: bedenk een spel wat 14 t/m 18-jarigen kunnen spelen tijdens de Open Luchtmacht dagen in juni 2016 en laat hen daarbij zien wat werken bij defensie inhoudt.

Twee groepen mochten hun spelidee verder uitwerken en presenteren aan de Koninklijke Luchtmacht en het Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW). De derde groep is verantwoordelijk voor de PR rondom dit project. Niet alleen PR voor de Koninklijke Luchtmacht (hoe krijgen we jeugd enthousiast over werken bij defensie), maar ook voor het Technasium (wat is het, wat leer je en op welke manier). 

Public Relations
De PR-groep bedacht om tijdens de open dagen een interactief touchscreen neer te zetten. Op dit scherm kan de bezoeker zelf beslissen waar hij meer informatie over wilt. Het scherm is gevuld met foto’s en met filmpjes. Achter elke foto zit informatie. Daarnaast krijgt de bezoeker een folder waarin naast algemene informatie ook uitleg over de te spelen spellen staat en wordt er een filmpje getoond.

Logic Logistics
Eén groep heeft het spel Logic Logistics bedacht en uitgewerkt. Het spel draait om logistiek en bevoorrading. De spelers moeten met behulp van communicatieapparatuur en op afstand bestuurbare auto’s zoveel mogelijk binnen een bepaald parcours over lampjes rijden zodat deze van kleur veranderen. De opdrachtgever was erg onder de indruk van het spel: “alles wat wij zoeken, zit erin. Een goede combinatie tussen techniek en spel. De presentatie was ook heel duidelijk,” aldus Toon Cornelissen Leidinggevende Special Products, LCW.

Coordinate6
De tweede groep bedacht het spel Coordinate6. Bij dit spel staat het zoeken naar de juiste coördinaten centraal. Vier kandidaten staan achter een desk met voor zich een grote kaart verdeeld in vier vlakken. Op een televisiescherm wordt een filmpje getoond waarin op mysterieuze wijze vragen over defensie worden gesteld. Bij het juiste antwoord wordt een coördinaat zichtbaar. “Het is niet alleen een spel maar een totaal concept. Het heeft mysterie en spanning. Over alles is nagedacht: niet alleen over het spel, maar ook over een logo en het design van de kaarten en de desk. Ontzettend goed gedaan!” vindt Toon Cornelissen. 

Alina Kuijpers van KMSL, bureau arbeidsmarkt BENAD is verantwoordelijk voor de Open Luchtmachtdagen in 2016 in Leeuwarden: “mijn complimenten voor jullie allemaal. Jullie brengen het naar een hoger niveau. Er is geen twijfel mogelijk dat dit gepresenteerd gaat worden tijdens de Luchtmacht dagen.” Ook Steven Middelkoop, coördinator van het Technasium, is trots: “dit is voor mij het eerste project waar ik geen bemoeienis mee heb gehad en ik kan niet anders zeggen dan dat ik ontzettend trots ben. Echt hartstikke goed gedaan allemaal!”

De leerlingen gaan nu verder met het uitwerken van de opdracht in samenwerking met defensie. Wordt vervolgd…

Terug

Er is een fout opgetreden. Error: Unable to load the Article Details page.