U bent hier:   Made > Home Made
  |  Inloggen

Article Details

Wandelen in de nacht, sterrenkijken en nachtdieren
Bericht geplaatst op: 14-10-2015De nacht van 24 op 25 oktober is uitgeroepen tot de Nacht van de Nacht. Tijdens dit evenement ontdekt u hoe mooi de nacht is. En vooral: hoe donker de nacht kan zijn.

De gemeente Geertruidenberg schakelt de aanstraalverlichting van het gemeentehuis uit en roept andere bedrijven op om ook de verlichting uit te schakelen tijdens de Nacht van de Nacht. Daarnaast organiseert de gemeente een leuke nachtwandeling. Samen met het Dongmond college staat onder andere sterrenkijken op het programma, zodat u de Nacht van de Nacht op een bijzondere manier ervaart.

Sterrenkijken en nachtdieren
We bekijken de sterrenhemel tijdens een voorstelling in een speciaal opgesteld planetarium en – als de nacht helder is – kunt u buiten door sterrekijkers kijken. De Uilen WerkGroep Dongemond neemt ons mee in de wereld van de uilen. Het IVN Mark & Donge vertelt over de vleermuizen en egels in onze tuin.
We starten om 19.00 uur en elk half uur is er een voorstelling. Er is koffie en thee met iets lekkers en voor de kinderen een kleine verrassing.
Dongemond college
Unit havo-vwo
Collegeweg 1

Deelname is gratis. Ook kinderen zijn van harte welkom.

Wandeling
We verzamelen om 21.00 uur bij museum De Roos (VVV-kantoor) op de Markt. Onder leiding van een gids van het VVV maakt u een wandeling van ongeveer 1,5 uur door Geertruidenberg. U ziet de stad van een heel andere kant dan u gewend bent. Neem uw zaklamp mee, want die kunt u goed gebruiken. Deelname is gratis en kinderen zijn ook van harte uitgenodigd. Voor de kinderen ligt een kleine verrassing klaar.

Aanmelden
Wilt u meedoen aan de wandeling of het sterrenkijken? Meld u dan aan bij nachtvandenacht@geertruidenberg.nl voor 22 oktober. Vermeld of u aan de wandeling of het sterrenkijken en de nachtdieren wilt deelnemen en met hoeveel personen (hoeveel volwassenen, hoeveel kinderen).

Over de Nacht van de Nacht
De Nacht van de Nacht wordt voor de 11e keer georganiseerd door milieu- en natuurfederaties. Op verschillende plaatsen in Nederland kunt u deelnemen aan activiteiten. Bekijk wat er te doen is op www.nachtvandenacht.nl Terug

Er is een fout opgetreden. Error: Unable to load the Article Details page.