U bent hier:   Made > Home Made
  |  Inloggen

Article Details

Spot op design
Bericht geplaatst op: 7-10-2015Woensdag 23 september zijn de leerlingen vwo 5 handvaardigheid op bezoek geweest in de studio van ontwerper Floris Hovers in Raamsdonksveer. Het bezoek was in het kader van de praktijkopdracht design waar ze op het moment zelf aan werken; ontwerp een kast, stoel of kapstok. 

Floris Hovers studeerde in 2004 af aan de Design Academy Eindhoven. In 2006 richtte hij zijn eigen ontwerpstudio op en werd in 2011 bekroond met de Sanoma Woonaward ‘Jong Talent’. In de periode 2009-2012 was hij bovendien als docent verbonden aan de kunstvakopleiding AKV|St. Joost, richting Ruimtelijk Ontwerp. Daarnaast geeft hij met regelmaat lezingen en gastcolleges in binnen- en buitenland. Een deel van zijn werk wordt geproduceerd in eigen beheer. Toppers zijn de stoel Fixed, de Stoklamp, de Plankmeubelserie, het Strafbankje en het Flessenbootje. Met zijn iconische ArcheToys kreeg hij internationale bekendheid. 

De leerlingen hebben een uitgebreide rondleiding gehad door de showroom. Floris vertelde enthousiast en met passie over zijn werk, het ontwikkelproces van een aantal ontwerpen en hoe hij producten in de markt zet. Hij deed dit aan de hand van 
schetsen, prototypen en de producten zelf. In zijn atelier liet hij verschillende projecten zien waar hij op dit moment aan werkt, van kleurstudies tot maquettes. Als laatste toonde hij een van zijn nieuwste ontwerpen ‘Out of the Box‘, waarbij hij gebruik maakt van laagwaardige en herkenbare materialen.

Het was een gezellige maar vooral leerzame middag voor de 
leerlingen en zij hebben zeker inspiratie gekregen en ideeën 
opgedaan voor hun eigen ontwerpen. 
www.florishovers.nl

 
Terug

Er is een fout opgetreden. Error: Unable to load the Article Details page.