U bent hier:   Made > Home Made
  |  Inloggen

Article Details

Technasium-leerlingen aan de slag voor opdrachtgever
Bericht geplaatst op: 6-7-2015Zelfs na hun examen zijn deze Technasium-leerlingen aan het werk voor hun meesterproef.

Ondanks dat vier leerlingen van vwo-6 hun meesterproef en examens hebben afgerond, verzamelden zij zich op zaterdag 20 juni om 8:30 uur op de parkeerplaats bij school. Doel van deze actie: Een lezing geven aan de Koninklijke Militaire School van de Luchtmacht op de vliegbasis Woensdrecht. En wel voor een aantal genodigde hbo-studenten, bezoekers van de TechVIP-dag georganiseerd door de vliegbasis Woensdrecht.

Deze Technasiumleerlingen hebben hun meesterproef gedaan in opdracht van de commandant der luchtstrijdkrachten (CLSK) in Breda. Hun opdracht was het een advies uitbrengen over hoe de Koninklijke luchtmacht het RecceLite (camerasysteem) zou kunnen integreren met de Reaper (drone). Hierbij moest focus liggen op de gevolgen voor de constructie van carbonvezel-composietmateriaal en de veranderende aerodynamica van de Reaper. Verder moest nagedacht worden over een oplossing om de draadloze dataoverdracht van zowel het RecceLite als de Reaper, zodanig te laten verlopen dat deze elkaar niet verstoren.

Na, meer dan 800 vruchtbare uren, mochten de leerlingen hun eindpresentatie houden in het hoofdkwartier van de luchtmacht te Breda. Tijdens hun meesterproef hebben de leerlingen samengewerkt met diverse autoriteiten op de verschillende vakgebieden, zoals wetenschappers van het Nationaal Lucht- en Ruimtevaart Laboratorium, docenten van Avans/Hogeschool Zeeland (afdeling Aviation Maintenance), Gate 2 (onderdeel van Boeing), het 982 Squadron van het Logistiek centrum Woensdrecht te Dongen, 981 onderhoudssquadron te Woensdrecht en de vliegbasis Volkel.

Het resultaat werd door de luchtmacht dermate gewaardeerd dat de leerlingen het verzoek kregen om op de vliegbasis Woensdrecht een lezing te geven voor een aantal hbo-4 studenten en om op 23 en 24 september hun meesterproef te presenteren tijdens het Techbase-event van de Luchtmacht bij de RDM in Rotterdam.

Verder werden de leerlingen op 3 juni jongstleden verrast, doordat zij een herdenkingsbord kregen overhandigd als aandenken aan hun meesterproef. Deze heeft een plek gekregen in de studio van het Technasium. Ten slotte hebben de leerlingen de toezegging dat ze ten allen tijden, tijdens hun vervolgstudies, voor projecten, stages e.d. bij de Koninklijke Luchtmacht mogen aankloppen.

We zullen deze kanjers blijven volgen via de LinkedIn-pagina van het Technasium van het Dongemond college, maar wensen hun nu vast er veel geluk en succes met hun verdere carrière. Dat zij die mogen vervolgen in de geest van hun eigen meesterproef slogan: “The sky is the limit!”


Terug

Er is een fout opgetreden. Error: Unable to load the Article Details page.