U bent hier:   Made > Home Made
  |  Inloggen

Article Details

Olympic Moves tropisch gezellig
Bericht geplaatst op: 18-6-2015Net als voorgaande jaren wist het Dongemond college zich weer met een grote groep sporters te plaatsen voor de jaarlijkse Olympic Moves. Een tennisteam, twee handbalteams, twee volleybalteams, drie badmintonteams, vier basketbalteams en vier veldloopteams.
 

Traditioneel start men in het Olympisch Stadion met een knallende show. Epke Zonderland, ambassadeur Olympic Moves, is dit jaar een van de aanwezige sporticonen.   Als meer dan 6000 jongeren tussen de 12 en 19 jaar de warming up inzetten dan kolkt de energie over de rand van het stadion.  

De atleten van het Dongemond  kunnen terugkijken op een geslaagde en gezellige dag. De eer is hoog gehouden en ze hebben een positieve indruk achter gelaten op en naast het veld. 

Bij de basketballers kwam het team Met Kristiaan Boot, Ot schippers, Merijn Thijs en Wessel van Dalen tot de halve finales. Stan Schipperen wist op een veld van meer dan 100 lopers beslag te leggen op een mooie tweede plaats. Het was een super gezellige dag die vraagt om herhaling. Een aantal van de deelnemers is dan ook vast van plan om volgend jaar weer mee te doen.

Sinds 2003 staat Olympic Moves op de sportagenda van scholen. NOC*NSF, de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO) en Coca-Cola zijn de initiatief nemers. De belangrijke gedachte achter het opzetten van deze grootste sportcompetitie voor scholen is meer jeugd on the move te krijgen. Voorafgaand aan deze slotdag zijn regionaal voor 19 verschillende sporten duizenden wedstrijden gehouden. Circa 150.000 leerlingen van 300 middelbare scholen nemen deel aan Olympic Moves.

 


Terug

Er is een fout opgetreden. Error: Unable to load the Article Details page.