U bent hier:   Made > Home Made
  |  Inloggen

Article Details

Projectweek Da Vinci klas 1 en 2 havo/vwo
Bericht geplaatst op: 26-5-2015Eind april hebben we met het onderbouwteam havo/vwo 1-2 een projectweek georganiseerd voor onze leerlingen. Met als thema: Leonardo da Vinci.

Deze wetenschapper, schrijver, kunstenaar, anatomist uit de 15e en 16e eeuw inspireerde ons in het neerzetten van een keur aan opdrachten, zowel schriftelijk als praktisch.
We maakten een grove onderverdeling tussen Da Vinci als kunstenaar, schrijver, wetenschapper en uitvinder en pasten daar de opdrachten en de excursie naar Amsterdam op aan.

Op maandag maakten de leerlingen kennis met de vier disciplines d.m.v. voorlichtingsrondes. Daarna mocht elke leerling aangeven welke discipline hij/zij het liefst verder zou uitdiepen in allerlei workshops gedurende de week.

De kunstenaars hebben prachtige beelden van de homo universalis gemaakt met hout, de brugklaskunstenaars maakten onder andere een levend schilderij van het Laatste Avondmaal. 

De schrijvers uit de brugklas maakten een Da Vincikrant, de tweede klassers een film in de trant van Bij de Romeinen, zoals NPO die uitzendt. Deze jongens en meisjes maakten dus Bij Da Vinci met enorm veel humor.

De wetenschappers mochten, na onderzoek, zelf aan de gang met het ‘ontleden’ van een zeester en later het hart van een geit. Op de verwerkingsdag begonnen ze voortvarend aan hun vorm van homo universalis met behulp van piepschuim. Stel je de gigantische rommel voor die dit karwei opleverde.

Op woensdag 22 april togen we met 200 kinderen naar Amsterdam. Ook daar bezochten begeleiders en leerlingen musea die toegespitst waren op de discipline. Zo werden het Persmuseum, Eye, het Rijksmuseum en Nemo bezocht.
Gelukkig is de enorme inspanning die door het team is geleverd in de aanloop naar en tijdens de projectweek, beloond door onze heel betrokken, geïnteresseerde en hardwerkende leerlingen. 
Voor herhaling vatbaar!

Mevrouw Meeuwis
Teamleider havo/vwo 1-2


Terug

Er is een fout opgetreden. Error: Unable to load the Article Details page.