U bent hier:   Made > Home Made
  |  Inloggen

Article Details

Leefstijldag met thema Verleidingen
Bericht geplaatst op: 26-2-2019Dinsdag 19 januari waren verschillende instanties uitgenodigd op het Dongemond college Made om de derdejaars leerlingen te informeren over verschillende verleidingen en de gevolgen van cyberpesten maar ook hoe je kunt reageren in bepaalde situaties en wat je ermee of tegen kan doen.

Klas MHT3A begon de dag met een workshop van Be Aware. De gevaren van verslaving en met name gameverslaving. Verslaafd ben je levenslang. Een inspirerend verhaal en heel herkenbaar voor de leerlingen. Met behulp van stemkastjes kon je op stellingen reageren en er werd een stuk bewustwording in gang gezet. 

De GGD verzorgde twee workshops over seksualiteit. De klas werd hiervoor in twee groepen gesplitst. Groep 1 kreeg uitleg over welke impact naaktfoto’s versturen kan hebben. Groep 2 heeft gedobbeld en vragen gekregen over sekseverschillen en omgaan met seks.

De derde workshop werd gegeven door de wijkagent en het CJG/Surplus.
Wie is en wat doet nu eigenlijk de wijkagent en waarvoor is hij wel eens op school?
De leerlingen vonden het fijn dat ze eens wat vragen mochten stellen: wat moet je doen als je bedreigd wordt, en wat was het spannendste moment in je carrière? 

CJG gaf aan hoe je stevig kunt staan op momenten dat je geïntimideerd wordt.
Welke blik heeft welke gevolgen? Paul (Surplus) en Anne (CJG) probeerden imponerend naar een leerling te lopen en de rest keek hoe er gereageerd werd. Al met al best een spannende ervaring. 

Novadic Kentron verzorgde een interactieve workshop over drugs en alcohol in de vorm van een quiz. De vragen waren zowel gericht op informatie geven als op ervaringen delen. 

De dag eindigde voor de klas met een theaterstuk van Bureau Horizon.
Cyberpesten in deze tijd van snel internet en smartphones kan dramatische vormen aannemen. Door het spel werd zichtbaar duidelijk wat cyberpesten met iemand kan doen maar vooral wat kun je er tegen doen. Meelopen is dan geen optie.

Voor leerlingen en docenten was het een leerzame en herkenbare dag.
Met veel stof om tijdens de mentorlessen over na te praten.


Terug