Leren en meer

Leren…

Leer jij door te doen? 
vmbo beroepsgericht
Binnen het vmbo beroepsgericht hebben we op onze school mooie en moderne praktijklokalen en leerpleinen waar je bezig kunt zijn in bijvoorbeeld bouw , wonen en interieur, produceren installeren en energie, economie en ondernemen of zorg en welzijn. Na de brugklas ga je je oriënteren in de sectoren Techniek (keuze uit bouw wonen en interieur of produceren , installeren en energie), Economie & Ondernemen en Zorg & Welzijn. Voor het derde leerjaar kies je welke richting het beste bij je past.

 praktijkexamen Economie & Ondernemen

Leer jij door te lezen?
vmbo theoretisch/gemengd, vwo/havo
Ben je theoretisch ingesteld? Dan past de vmbo theoretisch bij jou. Vanaf de derde klas kun je op onze school de theoretische of de gemengde leerweg volgen. In de gemengde leerweg krijg je dan het vak technologie. Daarnaast bieden we vanaf leerjaar 2 ook de htl-route. Je hebt dan na zes jaar je vmbo en je havodiploma! Wil je meer weten over htl, klik dan hier (link naar htl). Voor leerlingen die sterk theoretisch zijn ingesteld hebben we natuurlijk onze havo en vwo. Hier kun je kiezen voor diverse stromingen zoals Technasium en Taal, Cultuur en Maatschappij (TC&M/ UNESCO).


En meer…
Naast de ‘normale’ schoolvakken zoals Nederlands, Engels, wiskunde, aardrijkskunde en biologie leer je ook heel veel van andere activiteiten. Zo ga je regelmatig op excursie, houd je je bezig met kunst en kun je uit je dak gaan op een gezellig feestje op school!

Excursies en verre reizen
Elk jaar weer worden er korte excursies in georganiseerd. Vanaf klas drie ga je ook wel eens naar het buitenland en in het jaar voorafgaand aan het examenjaar kunnen leerlingen deelnemen aan een meerdaagse reis naar drie verschillende buitenlandse bestemmingen.

We noemen een paar excursies:

  • H19 & Oosterhout
  • Museumbezoek
  • Beeld en Geluid (Hilversum)
  • Lille (Frankrijk)
  • Düsseldorf (Duitsland)
  • En nog veel meer

Feestelijk en gezellig!
Onze school staat ook bekend om de gezellige feesten. Voor de eerstejaars worden de feesten op school gehouden. Aan het begin van het schooljaar hebben we oriëntatiedagen. Dit zijn leuke, sportieve en actieve dagen voor alle brugklassers. Op deze manier maak je (verder) kennis met de school, je klasgenoten en je mentor.

Kunstzinnig!
We doen ook veel aan cultuur en kunstzinnige vorming. We hebben een uitgebreid cultureel programma en staan in de regio bekend om onze culturele avonden. Dans is bij de havo/vmbo brugklassen een onderdeel van onze lessen.
Unit MADE
Kempsstraat 15
4921 TB Made
Tel. 0162 683125 | Fax. 0162 687486

Postadres
Postbus 124
4940 AC Raamsdonksveer
Unit HAVO-VWO
Collegeweg 1
4942 VC Raamsdonksveer
Tel. 0162 513469 | Fax. 0162 515005

Bankrelatie:
IBAN: NL33 RABO 0115698442
Unit VMBO
Collegeweg 1
4942 VC Raamsdonksveer
Tel. 0162 513469 | Fax. 0162 515005

© 2014 Dongemond College | Alle rechten voorbehouden