Zit jij nu in groep 7 of 8? Kijk dan hier!

Wat leuk dat je een kijkje neemt op de website van het Dongemond college! Je bent je dus alvast aan het voorbereiden op de keuze die je binnenkort of volgend jaar moet gaan maken. Het is een belangrijke keuze, want op deze school zit je minimaal vier jaar (vmbo) en misschien wel vijf (havo) of zelfs zes (vwo) jaar. 

    

De eerste maanden
Als je van de basisschool naar de middelbare school gaat, verandert er heel wat. Zo krijg je verschillende vakken met ieder hun eigen leraar en je hebt les in verschillende lokalen in plaats van één vast lokaal zoals je nu gewend bent. Wij heten je graag van harte welkom op het Dongemond college! Ja, het is spannend, maar wij helpen je. We starten, nog voor de zomervakantie, met een kennismaking op onze school. Je ziet bij wie je in de klas komt en wie je mentor is (de persoon die jou en je klas het hele schooljaar begeleidt). Na de zomervakantie krijg je een introductie. Tijdens de introductie doen we spelletjes en opdrachten. Je leert je klasgenoten en je mentor dan heel snel goed kennen! 

De brugklas
Je krijgt in de brugklas verschillende vakken zoals Nederlands, Engels, Frans, Duits, geschiedenis, aardrijkskunde, wiskunde, tekenen, muziek, economie en lichamelijke opvoeding. Naast deze afwisselende lessen doen we ook allerlei activiteiten. Zo hebben we een culturele excursie, een sinterklaasactiviteit, een kerstactie én vinden er verschillende themafeesten plaats. 

Ben je nieuwsgierig geworden? Bekijk dan ook eens ons filmpje!

Het eerste jaar op onze school kom je in een klas die het best bij je past en bij wat je kunt. Aan jouw basisschool vragen we altijd om advies. In welke klas je wordt geplaatst, hangt dus af van dat advies. Je komt in elk geval met leerlingen in de klas die op hetzelfde niveau werken als jij. Natuurlijk mag je ook aangeven met welke vrienden en vriendinnen je in de klas wilt zitten.

Heb jij er ook al zin in?

Dit filmpje hebben ook nog gemaakt, eigenlijk speciaal voor je ouders zodat ook zij een idee krijgen wat wij allemaal doen op school.


Vragen?
Heeft u specifieke vragen over het Dongemond college en starten in de brugklas? Stel deze dan aan één van onze teamleiders:

- Paul Norbart, teamleider brugklas unit Made
- Anja Meeuwis, teamleider klas 1-2 unit havo/vwo
- Jozef van Laak, teamleider vmbo 1-4 kader/basis, unit vmbo
- Ilona Leijs, teamleider vmbo 1-2 gt, havo/vmbo, htl
Unit MADE
Kempsstraat 15
4921 TB Made
Tel. 0162 683125 | Fax. 0162 687486

Postadres
Postbus 124
4940 AC Raamsdonksveer
Unit HAVO-VWO
Collegeweg 1
4942 VC Raamsdonksveer
Tel. 0162 513469 | Fax. 0162 515005

Bankrelatie:
IBAN: NL33 RABO 0115698442
Unit VMBO
Collegeweg 1
4942 VC Raamsdonksveer
Tel. 0162 513469 | Fax. 0162 515005

© 2014 Dongemond College | Alle rechten voorbehouden